Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odnos do duhovnikov

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 12. 07. 2023 / 07:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2023 / 09:29
Odnos do duhovnikov
Manica Ferenc. FOTO: Tatjana Splichal

Odnos do duhovnikov

O politiki in politikih nima smisla več prelivati črnila. V prejšnjem Prepihu je Stane Granda letošnje novomašnike imenoval heroji, ki stopajo v težke čase. S tem je mislil na državo, kjer postaja revanšizem glavno politično sredstvo, saj politično vodstvo, ki prezira Cerkev, zmanjšuje socialno pomoč duhovnikom.

Kakšni pa smo kristjani sami v odnosu do duhovnikov? Kakšna je mati Cerkev? Mislim takrat, ko se znajdejo v dilemah, preizkušnjah, kadar doživljajo napade, blatenja, obtožbe.

Kaj pa katoliški mediji? Znamo trezno in objektivno presojati, kadar naši duhovniki zaidejo v težave? Bolj ne. V najboljšem primeru se zavijemo v molk. Gotovo bolje kot tisti, ki neusmiljeno, praviloma brez imen, v pogojniku, znova in znova tolčejo po grešnostih (po navadi pedofiliji, ki je predmet namigovanj že 30 let). Postajajo tudi za nas izstopi duhovnikov dobro brana novica?

Kristjani, preden sodimo, se spomnimo: kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen.

V zadnjih letih smo bili priča kar nekaj izstopov duhovnikov iz takšnih ali drugačnih razlogov, nekaj je bilo laiziranih s strani škofov. Deset let nazaj (31. julija 2013) sta bila odstavljena naša škofa, Stres in Turnšek, še prej nadškof Uran.

Praznik apostolov Petra in Pavla. Posveče...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh