Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odpadli del ometa s stropa učilnice na OŠ Miška Kranjca poškodoval 5 otrok

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 04. 2022 / 20:20
Oznake: Nesreča, Šola
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2022 / 20:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odpadli del ometa s stropa učilnice na OŠ Miška Kranjca poškodoval 5 otrok
Na OŠ Miška Kranjca sicer potekajo obnovitvena dela. FOTO: Domen Anderle/STA

Odpadli del ometa s stropa učilnice na OŠ Miška Kranjca poškodoval 5 otrok

V ljubljanski OŠ Miška Kranjca je danes opoldne odpadel del ometa v eni od učilnic v starem delu šole in poškodoval pet otrok, ki so utrpeli zlasti odrgnine. Gradbeni inšpektor je prepovedal uporabo učilnic v starem delu objekta, zato bodo imeli učenci do 4. razreda pouk v prizidku, od 5. razreda pa začasno na daljavo, dokler strokovnjaki ne bodo potrdili, da je učilnica varna.

Z Mestne občine Ljubljana, kjer dogodek obžalujejo, so pojasnili, da na šoli potekajo obnovitvena dela v avli, jedilnici in zunaj objekta, ki pa na nastale poškodbe niso vplivala, je poročala STA. Vodja oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje na Občini Marija Fabčič je pojasnila, da sta bila dva od poškodovanih otrok tudi na urgenci, eden je preventivno dobil vratno opornico. Učiteljica angleščine, ki je bila v času dogodka v razredu, ni bila poškodovana.

Starši otrok nemudoma obveščeni

Po besedah vodje službe za razvojne projekte in investicije na Občini Mete Gabron je v učilnici 8. a razreda zadnji sloj ometa odpadel na manj kot 4 kvadratne metre velikem območju. Ravnatelj šole mag. Tadej Šeme je o dogodku takoj obvestil starše otrok in učence, ki so imeli pouk v starem delu šole, poslal domov, za mlajše pa organiziral podaljšano bivanje v novem prizidku. Nemudoma so bili o dogodku obveščeni tudi reševalci, ki so oskrbeli poškodovane učence, in policija.

Prepoved uporabe učilnic

Policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah, obvestili so gradbeni inšpektorat, vse ugotovitve pa bodo sporočili tudi državnemu tožilstvu. Gradbeni inšpektor je na podlagi preliminarnih ugotovitev inšpekcijskega nadzora izrekel ustno odločbo na zapisnik o prepovedi uporabe vseh učilnic v starem delu objekta, ki ni varen. »Ugotovljeno je bilo, da so stropni ometi v tem delu objekta debeline do 6 centimetrov in niso stabilni,« so sporočili z inšpektorata za okolje in prostor.

Nalaganje
Nazaj na vrh