Zapri
Iskanje

Odprli območje za izvenletališke pristanke

Za vas piše:
M. M.
Objava: 26. 11. 2021 / 10:46
Oznake: Dogodek, Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2021 / 10:52
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Odprli območje za izvenletališke pristanke

Odprli območje za izvenletališke pristanke
Naložbo je zaradi prisotnosti Slovenske vojske v občini sofinanciralo obrambno ministrstvo. FOTO: Monika Šušanj, MORS
Slovenski obrambni minister Matej Tonin je skupaj z načelnikom Generalštaba generalmajorjem Robertom Glavašem in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom odprl območje za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici.

Na območju občine Ilirska Bistrica je vadišče in strelišče Bač, ki je del osrednjega vadišča Slovenske vojske in pomeni večjo obremenjenost lokalne javne infrastrukture, zato ministrstvo sodeluje pri številnih naložbah v lokalnem okolju.

Helikopterska nujna medicinska pomoč

Ena od omenjenih naložb je tudi izgradnja območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici za izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči. »Danes štejejo sekunde, minute in v krajih, oddaljenih od večjih kliničnih centrov, je izredno pomembno, da je urejena infrastruktura, ki omogoča hitre transporte. Tako se poveča možnost preživetja tistim, ki tako pomoč nujno potrebujejo,« je povedal minister Tonin in dodal: »Na ta način Ministrstvo za obrambo RS podpira lokalne skupnosti, ki sobivajo s Slovensko vojsko. Z roko v roki delamo za domovino.«

Dogovor sklenjen leta 2008

Ministrstvo za obrambo in Občina Ilirska Bistrica sta maja 2008 zaradi prisotnosti Slovenske vojske v občini sklenila Dogovor o pogojih in načinih medsebojnega sodelovanja glede uporabe vojaške infrastrukture v upravljanju ministrstva za obrambo na območju občine Ilirska Bistrica, letos maja pa še Dodatek k omenjenemu dogovoru, ki opredeljuje tudi financiranje včeraj odprte naložbe, pojasnjujejo na ministrstvu.


Ministrstvo za obrambo je za izgradnjo območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici prispevalo 15 tisoč evrov.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh