Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odprta svetoletna vrata na Zaplazu

Za vas piše:
K. C.
Objava: 04. 04. 2016 / 11:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odprta svetoletna vrata na Zaplazu

Odprta svetoletna vrata na Zaplazu

Na nedeljo Božjega usmiljenja, 3. aprila, je novomeški škof ordinarij Andrej Glavan odprl sveta vrata na Zaplazu.

Na nedeljo Božjega usmiljenja, 3. aprila, je novomeški škof ordinarij Andrej Glavan odprl sveta vrata ob letu usmiljenja v romarskem središču na Zaplazu.



V pridigi pri slovesni maši je spomnil na sv. papeža Janeza Pavla II., ki je uvedel nedeljo Božjega usmiljenja. Povzel je razloge za sveto leto usmiljenja, ki jih je navedel papež Frančišek. Tudi Jezus je učencem pokazal usmiljenje učencem brez očitkov in potrdil vse, kar jim je govoril v pridigah.



Poudaril je, da vsak dan srečujemo »neverne tomaže«, skeptike, eksistencialiste. V tem letu oznanjamo toplino Jezusove ljubezni, da bi nas ponesel v Očetovo hišo. »to leto je ugoden čas, da si pozdravimo rane, vsi pa postanemo pričevalci usmiljenja« je povabil škof Glavan. »Če bo kaj premaknilo svet i brezboštva, iz brezbrižnosti, bo iz indiferentnosti,pa tudi iz sovraštva, sta to gotovo usmiljenj in ljubezen.« Najprej pa moramo sami poglobiti vero in prepričanje v božjo ljubezen.



Sv. Tomaž pa je spodbuda, da je končno tudi dvom začetek modrosti, saj je apostol prerasel. Podoben je bil tistim, ki verujejo le tisto, česar se lahko dotakne. »Nikoli ni bilo toliko brezboštva, ateizma, toliko zanikanja Boga kot danes. A nikoli tudi tako močne želje po Bogu kot danes. Zato pa imamo vsi, ki smo prejeli dar vere, dolžnost, da skrbimo za njeno rast, najprej pri sebi, da jo branimo, a tudi, da jo širimo.« Dodal je, da trpeti zaradi nevere pomeni že verovati.



Ob koncu je škof prosil za poglobitev vere, usmiljenja in odpuščanje.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Jože Potrpin


Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh