Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odrasli skavti spreminjajo svet na bolje že 20 let

Za vas piše:
Katja Nastran
Objava: 05. 09. 2022 / 09:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2022 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odrasli skavti spreminjajo svet na bolje že 20 let
Vseslovenski tabor odraslih skupaj z družinami. FOTO: Matjaž Maležič

Odrasli skavti spreminjajo svet na bolje že 20 let

Kančevce so preplavile oranžne srajce in pisane rutke. »Verjetno so skavti«, so si mislili mimoidoči minuli konec tedna. Nekaj je otrok in mladih, drugim se lasje in brade že barvajo sivo. »Aha, gotovo so odrasli skavti!« so pravilno ugotovili.

Vseslovenski tabor odraslih skavtov je obiskalo 90 odraslih skavtov z družinami. Združenje bratovščin katoliških odraslih skavtinj in skavtov sestavlja 322 članov, ki so organizirani v 25 bratovščin. V lanskem letu so obeležili 20. obletnico, ki so jo letos praznovali na skupnem taboru.

 Na taboru so praznovali 20. obletnico ZBOKSSa. FOTO: Matjaž Maležič

Bobri pisatelja Jalna

Rdeča nit so bili Bobri pisatelja Janeza Jalna, ki so mlade in odrasle skavte popeljali v čas koliščarjev. Udeleženci so bili razdeljeni v več kolišč in so si skupaj oblikovali svoje domovanje, se urili v veščinah preživetja v naravi in ob duhovnem vodenju Belega bobra spoznavali nauke našega Stvarnika. Skavti so odkrivali svoje talente ter načine, kako jih uporabiti za dobro skupnosti in v Božjo slavo.

Vikend je bil poln ustvarjalnosti. FOTO: Matjaž Maležič

Pester program

Program je zajemal različne delavnice in športne dejavnosti, veliko igro in večerno adoracijo pred Najsvetejšim. Zaključil se je s slovesno sv. mašo, ki so jo darovali bratje kapucini. Zbrane sta nagovorila načelnik ZBOKSS Žiga Nastran in načelnik ZSKSS Nejc Kurbus. Poudarila sta, da sta skavtski organizaciji ob sodelovanju močnejši.

FOTO: Matjaž Maležič

»Preživeli smo tri čudovite dneve, polne skavtskega duha in medgeneracijskega povezovanja,« je tabor opisala Lucija Peternel iz Kranja. Tudi njenima otrokoma Vidu (15 let) in Lizi (13 let) ter nečaku Izaku Turuku (13 let) je bil tabor všeč: »Velika igra je bila super, boljša kot na naših taborih. Hrana je bila dobra, pa še zastavo smo ukradli. Odrasli skavti veliko znajo, so iznajdljivi in se radi igrajo.« Zinka Jazbec iz Celja je bila s 84 leti najstarejša udeleženka. »Na skavtskih dogodkih moram biti zraven. In česa tako lepega še nisem doživela. Na taboru smo bili vsi kot eno. Skavti so moji otroci, rada jih imam. Pri skavtih sem dobila nove prijatelje. Vedno se imamo lepo, tokrat je bilo najlepše. Pridružite se nam!«

Kupi v trgovini

Prošnje vernikov - Čas med letom
Liturgične knjige
29,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh