Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Odrešilne« oblike ohranjanja slovenstva

Objava: 23. 08. 2012 / 06:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Odrešilne« oblike ohranjanja slovenstva

Na naši spletni strani objavljamo integralno verzijo pogovora z dr. Zvonetom Žigonom, sekretarjem na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu in sodelavcu Inštituta za slovensko izseljenstvo in migracije pri Znanstveno raziskovalnem centru SAZU.

Julijska številka Slovenskega časa je bila v marsičem posvečena izseljenski in zamejski tematiki, saj je julij mesec, ko se v domovini sistematično in na več ravneh od države do Cerkve spomnimo Slovencev v zamejstvu in po svetu. Zvrstile so se številne prireditve, med njimi tudi strokovno-znanstveni posvet z naslovom »Etnična ekonomija« in Slovenci zunaj RS, ki ga je priredil Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije pri Znanstvenoraziskovalnem centru SAZU. Posvet je vodil sodelavec inštituta in sekretar na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, kjer pokriva gospodarsko sodelovanje z rojaki v izseljenstvu, dr. Zvone Žigon.

Posvet je bil povod, da smo dr. Žigona povabili kot sogovornika za osrednji pogovor v julijskem Slovenskem času. V njem smo se dotaknili številnih vprašanj in področij, s katerimi se je srečeval pri svojem delu s Slovenci v svetu in za Slovence v svetu. Ker v tiskani izdaji za celoten pogovor ni bilo dovolj prostora, smo objavili podatek, da integralno verzijo objavljamo na spletu, zaradi tehničnih težav pa smo dejansko objavili le inačico iz tiskane izdaje.

Celoten pogovor, v katerem lahko med drugim preberete tudi, kako je nastajala Žigonova knjiga o misijonarjih, je zdaj dosegljiv na povezavi http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/EF54BDF10B769B19C1257A4600447795?OpenDocument.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh