Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odstop namestnika predsednika KPK in državnega sekretarja

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 20. 07. 2021 / 16:01
Oznake: Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2021 / 16:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odstop namestnika predsednika KPK in državnega sekretarja
Dosedanji namestnik predsednika KPK Uroš Novak. FOTO: Spletna stran KPK

Odstop namestnika predsednika KPK in državnega sekretarja

Danes sta s svojih funkcij odstopila državni sekretar na ministrstvu za pravosodje dr. Anže Erbežnik (manj kot mesec dni po imenovanju) in namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije mag. Uroš Novak.

Kot je za STA povedal minister za pravosodje Marjan Dikaučič, »imata z Erbežnikom različne poglede glede vodenja resorja in vloge državnega sekretarja, zato je ta odstopil.« Novak pa se je z delovnega mesta na KPK poslovil zaradi osebnih razlogov. 

Izredni profesor za kazensko pravo in kriminologijo

Anže Erbežnik je karierno pot začel kot pripravnik na Višjem sodišču v Ljubljani in v odvetniški pisarni, nadaljeval pa kot svetovalec in koordinator za kazensko pravo v odboru Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE). Ima akademski naslov izrednega profesorja za kazensko pravo in kriminologijo in je avtor številnih domačih in tujih objav na področju kazenskega prava in prava EU. Kot avtor na področju kazenskega prava je bil večkrat citiran v tuji in domači literaturi ter tudi s strani slovenskega Vrhovnega in Ustavnega sodišča.

Anže Erbežnik je doktoriral na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici. FOTO: Spletna stran Ministrstva za pravosodje

Odstop iz osebnih razlogov

Uroš Novak je magistriral na Fakulteti za upravo, pred tem pa je opravil višjo in visoko upravno šolo. Od septembra 2017 do nastopa funkcije na Komisiji je bil zaposlen na Slovenskih železnicah, pred tem pa je od leta 1999 delal na tedanji davčni upravi, ki se je po združitvi s carinsko upravo avgusta 2014 preimenovala v Finančno upravo RS, piše na spletni strani KPK. Novak je pojasnil, da odstopa iz osebnih razlogov zaradi novih poklicnih izzivov in se ob tem zahvalil predsedniku republike za zaupanje in podporo.



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh