Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odstop severnoirskega škofa

Objava: 10. 11. 2011 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odstop severnoirskega škofa

Škof v Derryju, Seamus Hegarty, je ostro obsodil spolne zlorabe otrok in mladostnikov, vendar je bil sam deležen ostre kritike zaradi svojega ravnanja v primerih osumljenih duhovnikov.

Seamus Hegarty, škof v severnoirski škofiji Derry, je napovedal svoj odstop z omenjenega položaja. V izjavi za medije je enainsedemdesetletni škof minuli ponedeljek kot razlog za svoj odstop navedel 'neozdravljivo in hitro napredujočo' bolezen in pojasnil, da bo že zdaj opustil večino svojih zadolžitev, čeprav Sveti sedež njegovega odstopa uradno še ni potrdil.

Leta 1982 je bil Hegarty imenovan za škofa v južnoirski škofiji Raphoe, leta 1994 pa je nastopil službo škofa v Derryju. Po objavi poročila preiskovalne komisije o spolni zlorabi otrok in mladostnikov v dublinski nadškofiji pred dvema letoma je škof Hegarty ostro obsodil obtožene duhovnike in o njihovih dejanjih govoril kot o 'najhujših grehih'.

V preteklih letih pa je bil škof zaradi svojega ravnanja v primerih osumljenih duhovnikov v škofiji Raphoe sam deležen ostre kritike. Objava ustreznega poročila preiskovalne komisije o tej severozahodni škofiji na Irskem je bila v minulih mesecih preložena, javnosti pa naj bi bila predstavljena v naslednjih tednih.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh