Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ohranimo življenja otrok

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 06. 05. 2015 / 08:01
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ohranimo življenja otrok

Letošnji svetovni teden prometne varnosti se posveča varnosti otrok v prometu, na kar opozarjajo s sloganom Ohranimo življenja otrok.

Poskrbimo za varno vožnjo otrok. Fotografija je simbolična. Foto: Tatjana Splichal

V tem tednu po vsem svetu poteka svetovni teden prometne varnosti, ki sta ga skladno z Resolucijo Združenih narodov Izboljšanje prometne varnosti razglasili Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Organizacija združenih narodov (OZN). Letos so se posvetili varnosti otrok v prometu, na katero opozarjajo s sloganom Ohranimo življenja otrok.

Danes, 6. maja 2015, pa je od 10. do 13. ure organiziran preventivni dogodek, na katerem bodo otrokom na voljo različne delavnice in svetovanja, povezane s prometno varnostjo otrok, in animacijski program za otroke s Čarovnikom Grego, hkrati pa bodo zaznamovali 10-letnico izvajanja projekta Pasavček v Sloveniji, ki ozavešča o nujnosti uporabe varnostnega pasu za otroke v vozilu. Opozorili bodo tudi na pravilno uporabo sedežev v vozilu, pozvali k varni vožnji na kolesu, k čemur spada tudi zaščitna čelada, in spomnili na dva najpogostejša vzroka za nesreče: alkohol in hitrost.

Ustanove, ki se ukvarjajo s prometno varnostjo otrok, se tudi v Sloveniji pridružujejo kampanji in podpisni otroški deklaraciji z namenom zavzemanja za prometno varnost otrok po vsem svetu. Javna agencija RS za varnost prometa – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu vabi k podpisu vzgojno-izobraževalne ustanove, svete za preventivo in vzgojo v cestne prometu, druge organizacije, ki se zavzemajo za prometno varnost otrok, ter vse posameznike, ki se želijo pridružiti glavnemu sporočilu deklaracije, so zapisali na spletni strani Javne agencija RS za varnost prometa. V deklaraciji, ki jo bodo prebrali na današnji prireditvi, otroci po vsem svetu nagovarjajo odrasle, da zagotovijo večjo varnost otrok, saj so prav prometne nesreče so po besedah vodje za preventivo in varnost v cestnem prometu, Mateje Markl, glavni razlog za umrljivost otrok.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh