Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijada katoliških študentskih domov

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 26. 04. 2022 / 19:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2022 / 19:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Olimpijada katoliških študentskih domov
Katoliški študentje so se pomerili v raznolikih športih. FOTO: osebni arhiv

Olimpijada katoliških študentskih domov

V soboto, 23. aprila 2022, je v Zavodu sv. Stanislava potekala Olimpijada katoliških študentskih domov. Ker zaradi epidemije tega sicer tradicionalnega dogodka dve leti ni bilo, se je Olimpijade velika večina študentov udeležila prvič.

Prišli smo z vseh koncev Slovenije, in sicer predstavniki študentskih domov Sidro in Jadro iz Kopra, Frančiškovega ŠD Maribor, Jezuitskega kolegija Ljubljana, ŠD Rakovnik, ŠD Vincencij, Antonovega ŠD, ŠD Janeza Frančiška Gnidovca, Frančiškovega ŠD, ŠD Alojzije Domanjko in ŠD Uršula; vseh nas je bilo okoli 130.

FOTO: osebni arhiv

Po tolikih mesecih z omejitvami pri druženju je bil ta dogodek res nekaj posebnega; srečanja so bila iskreno lepa in zabavna, okrepili smo nekatere stare in spletli nove prijateljske vezi.

Dan smo začeli s skupno sveto mašo v zavodski cerkvi, nato pa program nadaljevali s tekmami v dveh športnih dvoranah. Pomerili smo se v precej raznolikih športih: nogometu, odbojki, košarki, namiznem tenisu in šahu. Med tekmovanji in glasnim navijanjem naših podpornikov smo organizirali sistem stav, s katerim smo zbirali denar za pomoč ljudem v Ukrajini. Okrepčali smo se s skupnim kosilom, popoldne pa smo se posladkali s palačinkami. Uradni del smo zaključili s slovesno podelitvijo pokalov in priznanj ter nadaljevali neformalno druženje.

FOTO: osebni arhiv

Po tolikih mesecih z omejitvami pri druženju je bil ta dogodek res nekaj posebnega; srečanja so bila iskreno lepa in zabavna, okrepili smo nekatere stare in spletli nove prijateljske vezi. Vsi katoliški študentski domovi vas ob tej priložnosti še spominjamo, da se rok za vpis počasi izteka, zato bodoči študenti čim prej pošljite prijave, saj se mesta hitro polnijo.

zapisali Klara in Erika


Kupi v trgovini

18 - Vzgoja mladih za pravičnost in mir
Cerkveni dokumenti
0,95€
Nalaganje
Nazaj na vrh