Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijska zastava prispela do Kristusovega kipa v Riu

Objava: 22. 08. 2012 / 07:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Olimpijska zastava prispela do Kristusovega kipa v Riu

V Riu de Janeiru leta 2016 pripravljajo naslednje letne olimpijske igre.

Olimpijada po olimpijadi: teden dni po zaključku letošnjih letnih olimpijskih iger v Londonu je olimpijska zastava pripotovala do kipa Kristusa Odrešenika, ki bdi nad brazilskim velemestom Rio de Janeiro. V Riu čez štiri leta pripravljajo naslednje letne olimpijske igre. Z ekumenskim bogoslužjem so minulo nedeljo sprejeli zastavo s petimi olimpijskimi krogi, ki je zaplapolala visoko nad ‘cidade maravilhosa’, čudovitim mestom.

Zastavo so ob zaključni prireditvi v Londonu nedeljo pred tem predali županu Ria, Eduardu Paesu. Pred prihodom v Rio je zastava obiskala še brazilsko prestolnico Brasilio, kjer jo je sprejela predsednica Dilma Rousseff.

“Upamo, da bo prisotnost olimpijske zastave v Riu pripomogla k temu, da si bomo skupaj prizadevali za mir, bratstvo in odpravo nasilja v našem mestu”, je v nagovoru med bogoslužjem dejal katoliški nadškof v Riu, Orani Tempesta. Ekumenske slovesnosti so se udeležili mladi z zastavami iz vseh držav sveta. Zastave naj bi tudi spominjale na svetovni dan mladih, ki ga katoliška Cerkev prihodnje leto prireja v tem brazilskem velemestu.

Foto: hungeree.com

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh