Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijske igre naj bi odprla glasna igra zvonov po vsem Združenem kraljestvu

Objava: 18. 07. 2012 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Olimpijske igre naj bi odprla glasna igra zvonov po vsem Združenem kraljestvu

Projekta se udeležujejo tudi katoliške Cerkve v Veliki Britaniji.

Plat zvona bije za olimpijske igre: po načrtu britanskega umetnika Martina Creeda naj bi olimpijske igre odprla glasna igra zvonov po vsem Združenem kraljestvu. Naročeni projekt komisije Londonskega festivala predvideva, da bi 27. julija točno ob osmi uri in dvanajst minut vsi zasebniki in vse ustanove pozvanjali z vsemi razpoložljivimi zvonovi v zvonikih, na ladjah ali kjer koli drugje. Oglašanje zvonov naj bi trajalo tri minute. Katoliška škofovska konferenca Anglije in Walesa je v začetku tedna napovedala, da bo pri projektu sodelovala.

V opisu projekta ‘Št. 1197’ umetnika Creeda je zapisano, da naj bi vsi zvonovi v Združenem kraljestvu ‘tri minute zvonili tako hitro in glasno kot je le mogoče’. V zahvalo umetnik obljublja vsem udeležencem, ki se bodo kot sodelujoči prijavili na spletni strani www.allthebells.com, posnetek ekskluzivnega zvonjenja za mobilni telefon.

Projektu je svoj blagoslov podelil tudi londonski katoliški nadškof Vincent Nichols. Ian Bunce, vodja misijonskega oddelka britanskih baptistov, pa je kristjane pozval, naj ‘delajo hrup, govorijo o Bogu ter molijo za mir in spravo’.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh