Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Opravičilo starim staršem, ki ne dajo vnukov v posvojitev homoseksualnemu paru

Objava: 07. 05. 2009 / 10:31
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Opravičilo starim staršem, ki ne dajo vnukov v posvojitev homoseksualnemu paru

Škotski uradniki so se opravičili za morebiten ‘stres, ki so ga povzročili s svojim ravnanjem’

Člani edinburškega mestnega sveta so priznali napake pri obravnavi starih staršev dveh otrok, ki so ju oddali v posvojitev homoseksualnemu paru, in se jima opravičili za morebiten ‘stres, ki so ga povzročili socialni delavci s svojim ravnanjem’.

Kot je poročal škotski dnevnik ‘The Scotsman’, naj bi socialna delavka povedala starima staršema, da ne bosta smela imeti nikakršnega stika z vnukoma, če bosta javno priznala svoje pomisleke glede posvojitve homoseksualnega para.

V začetku letošnjega leta so na Škotskem poročali o starih starših (59 in 46 let), ki so ju socialni delavci zaradi starosti označili kot ‘nezmožna’ skrbeti za vnuka (stara štiri in pet let). Deček in deklica sta bila v oskrbi babice in dedka, ker se njuna mati zdravi zaradi zasvojenosti s heroinom. Stara starša sta zagovarjala svojo pravico do skrbništva v štirih neuspelih poskusih, vendar sta pravni boj opustila zaradi visokih plačil, pa tudi zato, ker sta bila zaskrbljena zaradi duševne stabilnosti vnukov.

Kasneje so ju obvestili, da bodo oba otroka zaupali v posvojitev homoseksualnemu paru. Stara starša sta povedala, da so jima socialni delavci v naprej prepovedali stike z vnukoma, če bi tovrstni posvojitvi nasprotovala. Po njunih besedah naj bi jima socialni delavci celo grozili, da vnukov ne bosta nikoli več videla, če bosta javno priznala svoje pomisleke.

Kot je minulo nedeljo poročal ‘The Scotsman’, je glavna socialna delavka v edinburškem mestnem svetu, Michelle Miller, odgovorila na uradno pritožbo starih staršev, ni pa želela komentirati domnevnih groženj. Povedala je, da bi bilo bolje, ko bi se bili socialni delavci osebno sestali s starima staršema, in se opravičila za ‘stres, povzročen z ravnanjem pristojnih uslužbencev’.

Stara mati si le želi, da bi vnuka, ki sta trenutno v rejniški družini, dobila nazaj. Po njenih besedah je mestni svet s tem, ko je otroka njej in njenemu možu odvzel, ravnal skrajno nepravično.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh