Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Ošabnost in sebičnost nas ne smeta zapreti pred Bogom'

Objava: 03. 10. 2011 / 07:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Ošabnost in sebičnost nas ne smeta zapreti pred Bogom'

Papež Benedikt XVI. je včeraj prvič po treh mesecih bivanja v Castelgandolfu zbrane romarje pred molitvijo angelovega češčenja ponovno nagovoril na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Papež Benedikt XVI. je vernike pozval, naj jih osebni ponos in sebičnost ne zapreta pred Bogom. Bog ima s človekom svoje načrte, ki pa jih človek pogosto zavrača, je sveti oče pojasnil v svojem včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja, ki jo je prvič po treh mesecih odsotnosti ponovno izrekel na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Minulo soboto zvečer se je Benedikt XVI. iz svoje letne rezidence v Castelgandolfu vrnil v Rim. V nagovoru pred molitvijo je sveti oče razložil priliko o nezvestih vinogradnikih ter posebej poudaril Jezusov opomin, kako 'se nam bo vzelo Božje kraljestvo in dalo ljudstvu, ki bo obrodilo njegove sadove' (Mt 21,43). Po molitvi in blagoslovu je sveti oče spomnil tudi na popoldansko beatifikacijo sestre Antonie Marie Verna, za katero je pooblastil vatikanskega državnega tajnika, kardinala Tarcisia Bertonea.

Pred več deset tisoč zbranimi romarji na Trgu sv. Petra je papež vernike opozoril, naj se ne zanašajo zgolj na hiter uspeh lastnih prizadevanj. Dosti pomembneje je potrpežljivo sprejemati Božjo pomoč, je poudaril sveti oče v luči včerajšnjega evangelija, prilike o nezvestih vinogradnikih. Sad namreč potrebuje čas, da dozori, in pogosto sami niti ne opazimo, kako želi Bog delovati preko nas. Z našo pripravljenostjo, je pojasnil papež, da smo odprti za Božjo voljo, da sprašujemo po Njem in mu odgovarjamo, bomo vedno sposobnejši razumeti evangelij in prinašati Božjo ljubezen med soljudi. Prilika o nezvestih vinogradnikih nas namreč spodbuja k obnovitvi popolne zvestobe Kristusu.

Vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' pa je v svoji včerajšnji izdaji objavil novico, da z današnjim dnem v Vatikanu pričenjajo z obnovo bronastega reliefa v avli Pavla VI., kjer običajno potekajo papeževe avdience. Dvajset metrov široki in sedem metrov visoki relief je sicer zaenkrat še v zadovoljivem stanju, vendar je nujno potreben čiščenja.

Relief je 28. septembra 1977 blagoslovil papež Pavel VI., prikazuje pa Kristusa z razširjenimi rokami, ki med zaradi nevihte opustošenimi oljkami vstaja iz groba. Pavel VI. je izdelavo reliefa za avdienčno dvorano, ki sprejme okoli dvanajst tisoč obiskovalcev, zaupal italijanskemu kiparju Pericleju Fazziniju (1913-1987). Čiščenje reliefa naj bi predvidoma trajalo dva meseca.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh