Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osemdeset odstotkov preganjanih zaradi vere predstavljajo kristjani

Objava: 17. 09. 2009 / 09:33
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osemdeset odstotkov preganjanih zaradi vere predstavljajo kristjani

Študijo so izdelali pri Mednarodnem združenju za človekove pravice

Okoli osemdesedt odstotkov vseh preganjanih zaradi vere po svetu po podatkih študije, ki jo je izvedlo Mednarodno združenje za človekove pravice, predstavljajo kristjani. Ta delež še narašča zaradi uvajanja in izvajanja islamskega verskega prava, šarije, v številnih državah, so povedali pri združenju. Do podobnih dognanj so z raziskavami prišli tudi pri ‘Združenju za ogrožena ljudstva’ in pri mednarodni cerkveni dobrodelni organizaciji ‘Cerkev v stiski’.

Obenem so pri Združenju za človekove pravice opozorili na preganjanje ostalih verstev, ki ga izvajajo ali pa vsaj podpirajo kristjani. Enako kot proti muslimanskemu preganjanju kristjanov nasprotujejo kršenju človekovih pravic s strani pravoslavnih Rusov in Srbov.

Kot poseben primer pri združenju navajajo Indijo, kjer zaradi preganjanja hindujskih ekstremistov trpijo tako kristjani kot tudi muslimani in budisti. Predstavniki združenja pa niso kritični le do preganjalcev, ampak tudi do oblasti in politikov v tistih državah, kjer preganjanim ne nudijo nikakršne zaščite. To denimo velja za Nigerijo, kjer zvezna oblast ‘iz politične obzirnosti’ v pretežno muslimanskem severnem delu države ne posega v barbarske kazni, določene po šeriatskem pravu.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh