Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osemkrat ušel smrti

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 20. 05. 2013 / 15:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osemkrat ušel smrti

Matthew Hawksley se ej kljub mladosti serčal že s številnimi boleznimi in drugii dejavniki, zaradi katerih bi lahko umrl.

Nenavadna pot, polna nevarnih doživetij in bolezni, se je za Matthewa Hawksleyja začela junija 2011 v Mullaghmoru na Irskem. Tam je namreč, da bi se osvežil, skočil v vodo in zadel skalo, ki je bila le kakšen meter pod površjem. Poškodoval si je hrbtenico, njegova pljuča so se napolnila z vodo in začel se je utapljati. Imel je srečo, da je njegov prijatelj videl nesrečo in nemudoma poklical potapljače ter reševalce, ki so ga nato na obali oživljali več kot pol ure. Med potjo do bolnišnice je doživel kar štiri zaporedne srčne napade in medicinska ekipa ga je komaj obdržala pri življenju. Naslednjih pet tednov je Matthew preživel v bolnišnici v komi. Ko se je prebudil, so mu zdravniki povedali, da bo do konca življenja paraliziran in ne bo mogel več govoriti. S pomočjo družine in njegovega dekleta mu je po petih mesecih uspelo ponovno shoditi. Ko se je vse skupaj začelo obračati na bolje in ko je Matthew ugotovil, da bo zaradi hitrega posredovanja medicinske ekipe na dan nesreče, lahko živel normalno, je doživel nov udarec. Preboleti je moral okužbo z bakterijo MRSA (ki je odporna na večino znanih antibiotikov) in pljučnico. Le nekaj mesecev po okrevanju je izvedel, da njegovih preizkušenj še ni konec. Zdravniki so mu namreč odkrili raka na modih. Kot že tolikokrat v enem letu je imel srečo, da je do odkritja raka prišlo pravočasno. S pravočasno operacijo so mu ustavili razširitev bolezni.

Glede na vse, kar se mu je zgodilo, marsikdo Matthewa ocenjuje kot najbolj nesrečnega človeka v Veliki Britaniji, a se sam s tem ne strinja. Pravi namreč, da je to, da je še živ, dokaz, da je pravzaprav zelo srečen. Matthew se zaveda, da veliko dolguje vsem, ki so bili na kraju nesreče in so mu pomagali. Prav tako je hvaležen tudi vsem, ki so mu pomagali v celotnem obdobju bolezni in preizkušenj. Njegov moto pa je, da nikoli ne smeš obupati. Verjame namreč, da je bila božja previdnost tista, ki mu je ponudila toliko novih priložnosti, da je lahko iz najbolj nesrečnega človeka v Veliki Britaniji postal najsrečnejši.

Nalaganje
Nazaj na vrh