Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osemnajsti svetovni dan bolnikov

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 01. 02. 2010 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osemnajsti svetovni dan bolnikov

V Cerkvi ga praznujemo na god lurške Matere Božje, 11. februarja

Cerkev v službi ljubezni do trpečih bo vodilna tema letošnjega 18. svetovnega dneva bolnikov, ki ga v Cerkvi praznujemo na god lurške Matere Božje 11. februarja 2010. Isti dan bomo obeležili tudi 25. obletnico ustanovitve Papeškega sveta za pastoralo zdravstva.

Papež v poslanici za letošnji svetovni dan bolnikov piše, da želi Cerkev s tem dogodkom 'cerkveno skupnost kapilarno ozavestiti o pomembnosti pastoralnega služenja v prostranem svetu zdravja, to je služenja, ki je celoviti del njenega poslanstva, saj spada pod odrešilno Kristusovo poslanstvo'.

Papeški svet za pastoralo zdravstva v Rimu 9. in 10. februarja pripravlja mednarodni simpozij o dveh apostolskih pismih, ki obravnavata pastoralo zdravstva: Odrešilno trpljenje in motu proprio Dolentium Hominum (O trpečih ljudeh – tistim, ki skrbijo za trpeče). Udeleženci simpozija bodo poglobili kulturne, antropološke in sociološke vidike teh dokumentov. Ustavili se bodo tudi ob tematikah bolečine in trpljenja z vidika judovstva, hinduizma, islama, budizma ter afriških in azijskih kultur.

Dogodki ob svetovnem dnevu bolnikov v Cerkvi na Slovenskem:

V cistercijanskem samostanu v Stični bo v nedeljo, 7. februarja 2010, ob 13.30 srečanje redovnic in redovnikov, ki delajo z bolniki. O evharističnih čudežih bo predaval p. dr. Anton Nadrah OCist. Sledil bo pogovor.

V narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah bo v četrtek, 11. februarja 2010, ob 10.00 sveta maša, ki jo bo ob tej priložnosti daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

V avli Univerzitetnega kličnega centra v Ljubljani bo v četrtek, 11. februarja 2010, ob 19.30 sveta maša, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres. Prepeval bo župnijski pevski zbor Antona Padovanskega iz župnije Ljubljana–Vič.

V kapeli Doma upokojencev v Izoli bo v petek, 12. februarja 2010, ob 16.00, sveta maša, ki jo bo daroval koprski škof msgr. Metod Pirih.

Pri nas narodni dan bolnikov obhajamo tudi z vsakoletnim romanjem bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje. Letošnje srečanje, ki ga organizirata revija in radio Ognjišče, bo 19. junija. Tokrat ga bo vodil upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh