Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osrednjo Italijo stresel močan potres

Za vas piše:
STA, M. P.
Objava: 09. 11. 2022 / 07:35
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2022 / 08:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Osrednjo Italijo stresel močan potres
Epicenter potresa je bil v morju med Ancono in Riminijem. FOTO: splet

Osrednjo Italijo stresel močan potres

Osrednjo Italijo je malo po sedmi uri stresel močan potres z magnitudo 5,7, poroča STA. Središče potresa je bilo v morju, 64 kilometrov vzhodno od Riminija, na globini 10 kilometrov.

Tresenje tal so čutili tudi v sosednjih državah, vključno s Hrvaško in Slovenijo, kjer so se tla med drugim tresla v Ljubljani.  Novico o potresu je na spletni strani objavil Evropski mediteranski seizmološki center (EMSC). Italijanska tiskovna agencija ANSA poroča, da sta se zgodila dva močna potresa, zaradi katerih so se tla v več mestih med Ancono in Urbinom tresla več sekund. Sledila sta še dva popotresna sunka z magnitudo 3.1 in 3.4. 

Kot poroča ANSA, po prvih poročilih gasilcev in civilne iniciative ni bilo posebne škode ali žrtev potresa. Nanje so se obrnili številni, a brez prošenj za posredovanje. Ljudje so takoj šli na ulice, poročajo o razpokah v stenah hiš. V Anconi so delno evakuirali zasebno kliniko Villo Igeo. 

Potres 300 kilometrov jugozahodno od Ljubljane so zabeležili tudi seizmografi slovenske mreže potresnih opazovalnic. Po prvih podatkih so ga čutili številni prebivalci zahodne in osrednje Slovenije. Na uradu za seizmologijo Agencije RS za okolje (Arso) ocenjujejo, da intenziteta potresa v Sloveniji ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, poroča STA.

O tresenju tal poročajo tudi iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Kupi v trgovini

Zakaj verujem?
Duhovna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh