Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Osvobodite se vezi strahu!’

Objava: 29. 12. 2011 / 11:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Osvobodite se vezi strahu!’

Pozdravno poslanico papeža Benedikta XVI. udeležencem Evropskega srečanja mladih v Berlinu so objavili na spletni strani taizejske skupnosti, mlade pa je ob prihodu pozdravil tudi berlinski nadškof.

Papež Benedikt XVI. udeležence Evropskega srečanja mladih v Berlinu opogumlja, naj živijo ‘osvobojeni vezi strahu’. V pozdravni poslanici ob letošnjem srečanju mlade poziva, naj ‘odpirajo poti zaupanja po vsem svetu’.

Ob prihodu je mlade udeležence včeraj pozdravil tudi berlinski nadškof Rainer Woelki. V svojem nagovoru je poudaril integrativno moč krščanske vere, ki nikogar ne izloča iz svoje sredine. Berlinski župan Klaus Wowereit je udeležencem srečanja zaželel ‘doživetij in zavesti polne urice ter zanimiva srečanja s soljudmi’.

V Berlinu se je torej včeraj zbralo okoli trideset tisoč mladih iz vse Evrope. Brat Alois, vodja taizejske skupnosti, je udeležence pozval k solidarnosti s sočlovekom, ki naj se izraža v konkretnih dejanjih. Solidarnost namreč po njegovih besedah življenju daje smisel in ljudi vodi k veri v Božjo ljubezen do vsakega posameznika.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/D886F13BA73A45BCC1257974003AAD21?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh