Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci navdušeni za branje in odprti za ljubezen

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 04. 10. 2014 / 09:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Otroci navdušeni za branje in odprti za ljubezen

Karel Gržan je otrokom na bralnih mišicah povedal: »Ljubezen dela življenje lepše.«

Otroci so se zbrali na prvem srečanju "Bralnih mišic", kjer je bil glavni gost slovenski pisatelj in duhovnik Karel Gržan. Pri založbi Družina je pravkar izšla njegova nova knjiga za otroke Jezusovi mali učenci. Srečanje je vodila urednica Mavrice Melita Košir.

Na srečanju z najmajšimi je Karel Gržan otrokom povedal zgodbo o tem, kaj naredi jed okusno.V knjigi je namreč zgodba o Sari in Jonu, ki kuhata mineštro: vanjo data najrazličnejšo hrano, pa vendar mineštra ne postane okusna. Ko pa mama vanjo doda ščepec soli, postane okus poln in boljši. "Tako je tudi z našim življenjem - okus mu da sol, ki je ljubezen. Jezus je tista 'sol', ki da našemu življenju boljši okus, brez Jezusa imamo vedno občutek, da nam nekaj manjka," je dejal otrokom.

Nato so se skupaj igrali še igrico Skriti telefon ali Povej naprej. Kot tudi otroci v Gržanovi novi knjigi, so tudi otroci danes v galeriji Družina ugotovili, da je najboljša vez do Jezusa Marija, ki jo večkrat prosimo za pomoč in naj nas priporoči svojemu sinu.

Karel Gržan je nekaj besed namenil tudi staršem. Povedal je, da je knjigo napisal za otroke, da bi jih spobudil k iskanju presežnega v življenju. "Kot otrok sem bil v veliki stiski, ker ljubezni v naši družini nisem imel komu izročiti, počutil sem se tako samega. Kako pomembno je, da imajo otroci občutek, da jih varuje Bog, ki je ljubezen!" 

"Jaz nimam več televizije, ampak čim več knjig! Z branjem krepimo svojo domišljijo. Otroci bodo z branjem knjig prejeli 'mišice', s katerimi bodo v življenju bolj samozavestni, lažje se bodo uprli lažnim ponudbam," je spregovoril. 

Po prvem delu so otroci izrezali in narisali razglednice, na katere so starši napisali naslov, založba Družina pa jih bo v ponedeljek poslala po pošti. Tako bodo otroci nekoga še posebej razveselili! Ob prijetnem druženju ob prigrizkih in napitkih so lahko poklepetali tudi starši. Obiskali so tudi našo knjigarno in prelistali revije, ki so jih lahko odnesli tudi s sabo domov.

Prve Bralne mišice so uspele: otroci in starši so domov odšli duhovno obogateni in veseli, nekateri tudi s čudovitimi novimi slikanicami Jezusovi mali učenci. Vsak udeleženec je prejel tudi knjižno kazalko, na katero smo nalepili prvo nalepko. Ko jih bodo zbrali šest, pa bodo za nagrado prejeli knjigo založbe Družina. 

Oglejte si še filmček iz dogodka: TUKAJ

 

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh