Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci z Downovim sindromom nastopajo v Riminiju

Objava: 24. 08. 2012 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Otroci z Downovim sindromom nastopajo v Riminiju

Prireditelji srečanja v Riminiju dogodek pripravljajo po hudi obtožbi pakistanske deklice.

Skupina otrok z Downovim sindromom bo danes z glasbeno točko nastopila na srečanju italijanskih katoličanov v Riminiju, in sicer v okviru programa italijanskega združenja gibanja Za življenje.

Kot je za katoliško agencijo Zenit pojasnil Pino Morandini, podpredsednik italijanskega gibanja Za življenje, številni ljudje ne razumejo, kolikšno naklonjenost so pripravljeni izkazati otroci z Downovim sindromom. Po navedbah nekaterih mater ti otroci izkazujejo toliko ljubezni in naklonjenosti kot vsi ostali otroci skupaj.

Nastop skupine otrok z Downovim sindromom v Riminiju prirejajo po vesti iz Pakistana, kjer so oblasti zaprle deklico po imenu Rimsha Masih, obtoženo bogoskrunstva.

Enajstletnica z Downovim sindromom naj bi zažgala nekaj strani verskega učbenika, s pomočjo katerega otroke učijo o Koranu. Prekršek naj bi se zgodil 17. avgusta letos v Islamabadu. Kot je poročala tiskovna agencija AsiaNews, po navedbah pakistanskega katoliškega politika in ministra za narodno sožitje, Paula Bhattija, deklica ni kriva ničesar. Trenutno je zaprta v ječi Adiala v mestu Rawalpindi.

Škof v Islamabadu, Rufin Anthony, je prav tako potrdil, da deklica ni storila tistega, česar jo obtožujejo in da je zaradi dogodkov v zadnjih dneh povsem zmedena. Še huje je, da so dejanja islamskih skrajnežev ogrozila ne le deklice in njene celotne družine, pač pa vse druge krščanske družine na tem območju. Po navedbah agencije AsiaNews je s področja, kjer živi družina Mashijevih, že pobegnilo okoli tristo krščanskih družin.

Po mnenju Pina Morandinija bi morebitna obsodba deklice pomenila precejšnje nazadovanje pri obravnavi najšibkejših članov naše družbe.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/8367DEE6D65A1E12C1257A6000329105?OpenDocument

Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh