Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ovadba zaradi napovedi nadzora kršitve volilne zakonodaje v cerkvah

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 21. 04. 2022 / 15:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2022 / 14:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ovadba zaradi napovedi nadzora kršitve volilne zakonodaje v cerkvah
Predsednik Gibanja za otroke in družine Aleš Primc. FOTO: Ivo Žajdela

Ovadba zaradi napovedi nadzora kršitve volilne zakonodaje v cerkvah

Aleša Primca, predsednika Gibanja za otroke in družine je zmotila napoved predstavnice iniciative Glas ljudstva Tee Jarc, da bodo v nedeljo poostrili nadzor nad kršitvami volilne zakonodaje v cerkvah. Zoper njo je zato vložil kazensko ovadbo.

»Mera je polna. Čas je, da se spodbujanje nestrpnosti in sovraštva do kristjanov konča. Na tožilstvo in policijo smo vložili naznanitev kaznivega dejanja Teje Jarc.«, je na Twitter zapisal Aleš Primc.

Jarčeva, predsednica sindikata Mladi plus, je na torkovi novinarski konferenci civilne iniciative Glas ljudstva med drugim dejala, da opažajo nagovarjanje volivk in volivcev v cerkvah. »Zato opozarjamo, da bomo na volilno nedeljo poostrili nadzor nad kršitvami, da bomo imeli opazovalke in opazovalce v cerkvah,« je še dodala.

V Gibanju za otroke in družino so to izjavo ocenili kot javno spodbujanja ali razpihovanje sovraštva, nasilja in nestrpnosti, ki temelji na verski pripadnosti, navaja STA.

Izpostavljajo še, da je verska svoboda ustavno zajamčena pravica, v katero ni dovoljeno posegati, še posebej ne na način, ki bi oviral, preprečeval ali motil verski obred, je razvidno iz naznanitev kaznivega dejanja, ki so jo danes vložili na policijo in na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani ter posredovali medijem.

S petka na soboto ob polnoči pa bo nastopil volilni molk

Volilni molk je treba spoštovati vse do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri. V tem času je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za enega od kandidatov ali katero od političnih strank. Na ministrstvu za notranje zadeve bo delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali informacije o domnevnih kršitvah volilnega molka.


Nalaganje
Nazaj na vrh