Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Označene hiše kristjanov v Istanbulu

Objava: 26. 08. 2009 / 08:13
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Označene hiše kristjanov v Istanbulu

Turški poslanci zahtevajo ukrepanje notranjega ministra

V številnih četrtih Istanbula so hiše, v katerih prebivajo kristjani, nedavno dobile 'barvne oznake'. Turški notranji minister Besir Atalay naj bi zato na zahtevo poslancev podal uradno izjavo, poročajo turški mediji. Poslance zanima, kdo je naročil označevanje hiš, z notranjega ministrstva pa zahtevajo tudi izjavo o ustreznih ukrepih, torej če so bili o dogajanju v turški prestolnici obveščeni tudi policisti.

V mestnih četrtih Feriköy in Kurtulus, kjer tradicionalno prebivajo pripadniki krščanske manjšine, so pred časom neznanci hiše označili z zeleno in rdečo barvo. Te oznake naj bi izpostavile bivališča armenskih in grških stanovalcev. V istem obdobju, sporočajo poslanci, so prejeli več prijav kristjanov, ki so se pritožili zaradi nadlegovanja.

Označevanje prebivališč kristjanov v turški prestolnici zbuja spomin na pogrom krščanske manjšine septembra leta 1955. Tudi takrat so nacionalistični aktivisti hiše in trgovine krščanskih prebivalcev Istanbula najprej označili z različnimi barvami.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh