Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Lombardi: Odstop Benedikta XVI. je bil »preroško dejanje«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 12. 2013 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
P. Lombardi: Odstop Benedikta XVI. je bil »preroško dejanje«

P. Lombardi: Odstop Benedikta XVI. je bil »preroško dejanje«

Vatikanski tiskovni predstavnik v pregledu dogodkov minulega leta.

Papež Frančišek je po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija v Cerkev vnesel nove premike in spodbude. S svojimi dejanji in lastnim zgledom, svojimi sporočili in pobudami, s preprostimi besedami je segel do ljudi in odstranil pregrade med osebnostjo papeža in verniki. P. Lombardi je minuli konec tedna v Vatikanu predstavil pregled dogodkov minulega leta.

Frančišek je v času svojega papeževanja sprožil že številne reforme. Pri tem ne gre zgolj za strukture, organizacijske oblike in za večjo preglednost. Te reforme morajo biti v pomoč pri oznanjevanju krščanskega sporočila in naj bi poslanstvo Cerkve napravile še učinkovitejše: vse do zemeljskih meja, do obrobij človekovega obstoja, v prizadevanjih za revne in izključene, ki potrebujejo Božjo ljubezen, je pojasnil p. Lombardi.




Leto 2013 je bilo za Cerkev izredno leto, je v predstavitvi letnih dogodkov poudaril vatikanski tiskovni predstavnik. Odstop Benedikta XVI. je bil »preroško dejanje«, znamenje za prihodnost Cerkve, s posledicami tudi za papeštvo v naslednjih obdobjih. Benedikt XVI. je s svojim bistroumnim in ponižnim dejanjem izravnal pot in odprl možnost, ki presega njegove osebne motive in računa na hitro spreminjajoče se nove čase. Cerkvi je želel dati možnost vodenja z novimi močmi. »In do tega je dejansko prišlo, na izreden in nepričakovan način«, je pojasnil p. Lombardi.

Papež Frančišek je v kratkem času kot osebnost pridobil zaupanje po vsem svetu, s svojim delovanjem pa ne seže zgolj do kristjanov, je poudaril vatikanski tiskovni predstavnik. S svojimi besedami in z dejanji se dotakne ljudi, ki globoko hrepenijo po ljubezni, odpuščanju, iskrenosti in bližini. Ljudje razumejo njegovo oznanjevanje, ki je osredotočeno na Božjo ljubezen in usmiljenje, na Njegovo bližino slehernemu človeku, na hrepenenje po dobrem in ohranjanje celotnega stvarstva. »Papež izpolnjuje pričakovanja ljudi, ker učinkovito razlaga Božjo ljubezen do Njegovega stvarstva«, je ob pregledu dogodkov minulega leta dejal p. Federico Lombardi.





Vir: Kathpress
Foto: splet / arhiv Družine

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh