Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Marko Ivan Rupnik v zasebni avdienci pri papežu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 01. 2022 / 14:52
Oznake: Cerkev, Kultura, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.01.2022 / 15:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
P. Marko Ivan Rupnik v zasebni avdienci pri papežu
P. Rupnik pojasnjuje uradno podobo prihodnjega svetovnega srečanja družin. FOTO: arhiv Družine

P. Marko Ivan Rupnik v zasebni avdienci pri papežu

Papež Frančišek je danes v zasebno avdienco sprejel slovenskega jezuita in umetnika p. Marka Ivana Rupnika.

O vsebini pogovorov med svetim očetom in 67-letnim slovenskim jezuitom iz Vatikana zaenkrat ne poročajo. Kot spominjajo pri avstrijskem Kathpressu, je p. Rupnik ustvaril več mozaikov v uradnih vatikanskih prostorih, med drugim pa je tudi avtor uradne podobe oz. logotipa za svetovni dan družin 2022, ki ga bomo obhajali med 22. in 26. junijem v Rimu. Že leta 2015 je oblikoval logotip za izredno sveto leto usmiljenja, ki ga je razglasil papež Frančišek.

P. Rupnik je tudi avtor uradne podobe oz. logotipa za svetovni dan družin 2022.

Logotip za svetovni dan družin je v izvirniku velik 80x80 centimetrov, naslikan je v svetlih, toplih barvah – rumeni, oranžni in rdeči – in prikazuje svetopisemski prizor s svatbe v Kani Galilejski. Podoba je naslikana z vinilnimi barvami na mavcu, nanešenem na les, naslov dela pa je: »Ta skrivnost je velika.«

Kot je ob predstavitvi dela lansko poletje pojasnil p. Rupnik, želi s sliko sporočiti, kako je zakramentalna ljubezen med moškim in žensko odsev neločljive ljubezni ter edinosti med Kristusom in Cerkvijo: Jezus zanjo preliva svojo kri.

10. svetovno srečanje družin pod geslom »Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti« je predvideno med 22. in 26. junijem 2022 v Rimu, krajevno pa ga bomo obhajali po vsem svetu.

10. svetovno srečanje družin pod geslom »Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti« je predvideno med 22. in 26. junijem 2022 v italijanski prestolnici, krajevno pa ga bomo obhajali po vsem svetu. Osrednjega dogodka v Rimu se bo udeležil tudi papež Frančišek. Srečanje je bilo sprva načrtovano že v lanskem letu, vendar je bilo zaradi epidemije koronavirusne bolezni preloženo za leto dni.

Nalaganje
Nazaj na vrh