Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Pij iz Pietrelcine: v javnosti doslej neobjavljene fotografije svetnika

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 30. 04. 2024 / 10:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.04.2024 / 11:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
P. Pij iz Pietrelcine: v javnosti doslej neobjavljene fotografije svetnika
Sv. p. Pij. FOTO: Vatican Media/Elia Stelluto e Parrocchia Paupisi

P. Pij iz Pietrelcine: v javnosti doslej neobjavljene fotografije svetnika

Fundacija sv. p. Pija je javnosti predstavila deset doslej še neobjavljenih fotografij priljubljenega svetnika iz 20. stoletja, da bi »spodbudila pobožnost do p. Pija«.

Fotografije so bile predstavljene na včerajšnji tiskovni konferenci pod okriljem vatikanskega Dikasterija za komunikacije ter Dikasterija za kulturo in vzgojo. Po navedbah vatikanskih medijev je dogodek z naslovom »Fotografije p. Pija - spomini na svetnika« obeležil 25. obletnico beatifikacije p. Pija iz Pietrelcine, pa tudi 10. obletnico ustanovitve Fundacije sv. p. Pija, neprofitne človekoljubne organizacije, ki spodbuja poznavanje in pobožnost do p. Pija, enega najbolj češčenih sodobnih svetnikov Katoliške cerkve.

Fotografije v visoki ločljivosti so odslej prek posebnega spletnega mesta brezplačno na voljo katoliškim ustanovam, vernikom, skupinam in posameznikom, da bi »spodbujali pobožnost do sv. p. Pija«.

Za spodbujanje pobožnosti do sv. p. Pija

Fotografije sv. p. Pija, vključno z doslej neobjavljenimi, je osebno izbral ustanovitelj fundacije Luciano Lamonarca v sodelovanju z osebnim fotografom p. Pija, Elio Stellutom. Fotografije v visoki ločljivosti so odslej prek posebnega spletnega mesta brezplačno na voljo katoliškim ustanovam, vernikom, skupinam in posameznikom, da bi »spodbujali pobožnost do sv. p. Pija«, ni pa jih dovoljeno uporabiti za komercialne projekte.

»V tako pomembnem letu, kot je to, ko praznujemo petindvajseto obletnico beatifikacije p. Pija iz Pietrelcine in deseto obletnico ustanovitve Fundacije sv. p. Pija,« je po navedbah vatikanskih medijev pojasnil Lamonarca, »smo želeli ta pomembna mejnika zaznamovati z darilom milijonom častilcev p. Pija v obliki teh pristnih podob njihovega ljubljenega svetnika, ki ga želijo ponesti v svoje domove, cerkve in trgovine ter mu zaupati sebe in svoje življenje.« S spodbujanjem njegove karizme, tako Lamonarca, »se sv. p. Piju ponižno zahvaljujemo za njegov blagoslov in varstvo v vseh teh letih«.


Dar katoličanom

Fotograf Stelluto pa je pojasnil: »V vseh teh letih sem fotografije sv. p. Pija, ki jih imam, vedno dajal na razpolago tistim, ki so me prosili, da bi spodbudili pobožnost do svetnika.« Povedal je, da so fotografije, izbrane za projekt s Fundacijo sv. p. Pija, »dar, ki ga dajem, da bi katoliška skupnost imela korist od tega dejanja ljubezni, od tega, da naredimo nekaj, kar je sv. p. Piju še posebej po volji«.

Fotografije so odslej na voljo javnosti na spletni strani www.therealsaintpio.org.

Nalaganje
Nazaj na vrh