Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako se je pater Pij spominjal svojega mašniškega posvečenja

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 06. 07. 2022 / 19:00
Oznake: Duhovnost, Svetniki, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 18:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kako se je pater Pij spominjal svojega mašniškega posvečenja
Sv. pater Pij. FOTO: Tatjana Splichal

Kako se je pater Pij spominjal svojega mašniškega posvečenja

Cerkev v Sloveniji se v teh dneh veseli štirih novomašnikov.

Janez Meglen, Rok Gregorčič in Tadej Pagon so novo mašo že obhajali, Janez Pavel Šuštar pa bo novo mašo pel prihajajočo nedeljo.

Takole pa se je svojega mašniškega posvečenja spominjal sv. pater Pij (1887–1968), ta svetnik sodobnega časa, h kateremu se verniki vse do današnji dni radi zatekamo.

Kip sv. patra Pija v Palermu. FOTO: Tjaša Medved 

Kapucin pater Pij je bil v duhovnika posvečen 10. avgusta 1910, na god sv. Lovrenca. V svojih spominih je zapisal: »Spominjam se lepega dne svoje posvetitve. Jutri bo praznik svetega Lovrenca, hkrati pa tudi moj dan slavja. Že zdaj vnovič občutim radost spričo tega svetega dne. Že zjutraj me je preplavilo rajsko veselje … Kaj bo šele tedaj, ko ga bomo večno uživali? Srčni mir, ki sem ga občutil tistega dne, primerjam s spokojnostjo srca, ki me je navdajalo od sinočnjega večera, vendar ne čutim nobene razlike. Praznik svetega Lovrenca je bil tisti dan, ko je moje srce močneje zagorelo v ljubezni do Jezusa. Kako sem bil srečen, kako sem užival tistega dne!«

Naj sv. pater Pij izprosi milosti in Božjega blagoslova vsem novomašnikov, duhovnikom in vsem nam, ki se v različnih prošnjah zatekamo k njemu.

Težko je postati svet. Težko, vendar ni nemogoče. (pater Pij)

Nalaganje
Nazaj na vrh