Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pacman v boksarskem ringu

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 14. 05. 2015 / 18:28
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pacman v boksarskem ringu

Čeprav je Manny Pacquiao pred kratkim izgubil "dvoboj stoletja", je marsikoga navdušil z jasnim opredeljevanjem za kristjana.

Mnogi boksarski navdušenci so 2. maja vstali sredi noči (priznam,tudi sam bil med njimi). Na sporedu je bil namreč veliki dvoboj, imenovali soga kar »Spopad stoletja«, kjer sta se udarila najboljša boksarja zadnjih letManny Pacquiao in Floyd Mayweather. Slednji je tudi zmagal in obdržal naslovsvetovnega prvaka, bolj pa mi je v spominu ostal Filipinec Manny, ki se sicerni strinjal s sodniško odločitvijo o zmagi nasprotnika, se pa ni pozabilzahvaliti Bogu, da je lahko sodeloval v tem dvoboju. Hkrati je omenil še to, davedno moli tudi za svojega nasprotnika.

Manny Pacquiao (z vzdevkom Pacman) je v svojem življenjudoživel marsikaj. 36-letni boksar je namreč odraščal na Filipinih, v takorevnem okolju, da je moral zaradi pomankanja denarja prekiniti s šolanjem, prištirinajstih letih pa je moral celo oditi od doma, saj mati ni moralapreživljati vseh šestih otrok. Zato ni čudno, da je, ko mu je uspela lepa boksarskakariera, začel uživati v stvareh, ki so mu bile lahko dosegljive z denarjem. Tega pa je imel ogromno. Opivanje z alkoholom, igranje na srečo innečistovanje z različnimi ženskami (čeprav je bil poročen!), so postali njegovastalnica. Tako je šlo naprej, dokler ni skoraj vsega izgubil. Z ženo sta imelavelike težave. Pacman pravi, da se je v sebi počutil, kot da se topi in kar trese.Nato pa je vanj posegel Bog: »Ne zanima me ali mi ljudje verjamejo ali ne. Slišal sem glas Boga,počutil sem se, kot da umiram, tako močno občutje je bilo. To je bila točka, obkateri se je moje življenje obrnilo na glavo. Bog mi je povedal, kaj hoče odmene in jaz sem ga poslušal, moja naloga je, da pričujem o tem.« Z ženo sta sepogovorila in obnovila svoj zakon. Vsi, ki živijo blizu Mannyja, pravijo, dačlovek sploh ne more verjeti, kako velika razlika je vidna v boksarjevemživljenju. »Videl sem, kakšno škodo je naredil greh v mojem življenju. Imel sempotrebo po nečem ... In spoznal sem, da je ta moja potreba Jezus Kristus, zato sem položil svojo vero in upanje vanj.«

Sedaj Pacman živi veliko drugačen življenjski slog kotostali boksarji. Je dobrodelen, saj prek humanitarnih organizacij daruje denarza revne,  skoraj na vsaki prireditvi, kis e je udeležil, pričuje o Jezusu, dejaven pa je tudi v politiki. Že drugič je bil izvoljen v filipinski parlament.Sam sicer pravi, da sovraži politiko, vendar se zaveda, da prav v politiki sodržavljanom lahko veliko pomaga.

»Kot kristjan se zavedam, da je stanje moje največjerasti v trenutkih, ko izgubim boksarski dvoboj, pri tem mi vera najbolj pomaga.«To so besede, ki jih je verjetno govoril tudi po porazu z Mayweatherjem.Že pred dvobojem pa smo bili priča zanimivemu odzivu občinstva. V Las Vegasu pripričakovali, da bo večina na strani Američana Mayweatherja, ki pa je bil izžvižgan, medtem ko so Pacmanu stoje ploskali. Televizijski komentator je rekel: »Sedaj vidite, kaj lahko naredičlovek z enim nasmehom.« Nasmejani Filipinec je tudi skozi nasmešek na začetkupokazal, da njegovo življenje vodi Bog.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh