Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretje srečanje predsednikov Slovenije, Avstrije in Hrvaške v Sloveniji

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 07. 2021 / 15:29
Oznake: Politika, Predsednik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2021 / 16:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Tretje srečanje predsednikov Slovenije, Avstrije in Hrvaške v Sloveniji

Tretje srečanje predsednikov Slovenije, Avstrije in Hrvaške v Sloveniji
Letošnje srečanje predsednikov Slovenije, Avstrije in Hrvaške je osmo takšno srečanje po vrsti in tretje, ki ga gosti Slovenija. FOTO: STA
Na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja se na delovnem obisku v Sloveniji mudita predsednik Republike Avstrije Alexander van der Bellen in predsednik Republike Hrvaške Zoran Milanović.

Osrednja tema tokratnega srečanja je prihodnost Evropske unije in izzivi po pandemiji. Predsedniki so največ pozornosti namenili okrevanju po pandemiji, ki ga je treba po njihovem mnenju čim bolj izkoristiti za prehod v okolju prijazen trajnostni razvoj. Predsedniki so razpravljali tudi o pričakovanjih glede Konference o prihodnosti Evrope. Posebno mesto so namenili krepitvi prijateljskih odnosov med sosednjimi državami, posvetili pa so se tudi razmeram v regiji Jugovzhodna Evropa. V tem okviru so razpravljali o nadaljevanju evropske perspektive držav Zahodnega Balkana in o varnostnih izzivih v evropski soseščini.

Tokratno srečanje se odvija v Kostanjevici na Krki na Dolenjskem. FOTO: STA
V Sloveniji sta bili trilateralni srečanji predsednikov Slovenije, Avstrije in Hrvaške leta 2015 v Logarski dolini in leta 2018 v Goriških Brdih.

Nalaganje
Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close