Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pahor prodaja znamenito katrco – za dober namen

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 31. 01. 2023 / 06:59
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2023 / 07:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pahor prodaja znamenito katrco – za dober namen
Nekdanji predsednik Borut Pahor z junaki 3. nadstropja. FOTO: Bor Slana/STA

Pahor prodaja znamenito katrco – za dober namen

Na družbenih omrežjih je završalo: nekdanji predsednik države Borut Pahor namreč javno prodaja znamenito katro (renault 4 GTL), letnik 1991, ki ima tudi izkaznico o starodobnem vozilu.

Katrca je bila priljubljeno Renaultovo vozilo z nekaterimi neobičajnimi rešitvami, denimo ročno zavoro na voznikovi levi ali ročico menjalnika na armaturni plošči. Do leta 1994 so jo izdelovali v 17 državah po svetu, med drugim tudi v Sloveniji, v novomeškem IMV so jih proizvedli nad 575.000, zadnjo decembra 1992.

Za otroke z rakom

Za pompozno javno prodajo zanj nepogrešljive katre se je Borut Pahor odločil z razlogom, saj bo šla celotna kupnina od prodaje za dober namen in bo v celoti namenjena Inštitutu Zlata pentljica, otroci z rakom, ki mu je nekdanji predsednik pred skoraj natanko letom dni izročil tudi priznanje, jabolko navdiha.


Ločitev ne bo težka

»Ta katra je stara 32 let, moja ljubezen pa je bila več kot 20 let. Zdaj se bova ločila, ločitev pa ne bo težka. Odločil sem se, da jo prodam in kupnino namenim za otroke, ki se borijo z rakom, za junake 3. nadstropja, s katerimi sem prav tako sodeloval 20 let – in bom še. Zato bo šla katra od mene od srca,« je pojasnil Pahor.

Vsak dan objavljena najvišja ponudba doslej

Kot je prejšnji predsednik države še zapisal na družbenem omrežju, bo od srede, 1. februarja 2023, naprej vsak dan ob 17. uri objavil najvišjo ponudbo dotlej (po želji ponudnika bodisi z imenom bodisi anonimno), prodajo pa bo zaključil na mednarodni dan boja proti otroškemu raku, v sredo, 15. februarja 2023, opoldne.


Kje bo sprejemal ponudbe?

Pahor bo ponudbe sprejemal na e-naslov borut.pahor@up-rs.si, pomoč pri prodaji pa mu je ponudil spletni portal doberavto.si, ki bo predstavil vse tehnične podrobnosti in informacije o vozilu, vsi pomembni podatki pa bodo na voljo tudi na vseh predsednikovih profilih na družbenih omrežjih.

Pahor in junaki 3. nadstropja

Ko je mlade junake 3. nadstropja, ki so se ali se še borijo z rakom, povabil na Brdo pri Kranju, jih je nagovoril z besedami: »Svojim mladim prijateljem, ne glede na to, ali so bolni ali ne, predstavljate velik navdih. Oni se, kot je značilno za vse nas, razvajene ljudi, pritožujejo nad nepomembnimi stvarmi v življenju, bi pa z velikim pogumom premagujete težave, ki so zares velikanske.«

Nalaganje
Nazaj na vrh