Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Palestinski predsednik Abbas na obisku pri papežu

Objava: 06. 06. 2011 / 09:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Palestinski predsednik Abbas na obisku pri papežu

Benedikt XVI. je minuli petek v zasebno avdienco sprejel Mahmuda Abbasa in med pogovorom izrazil upanje za mir v Sveti deželi.

Papež Benedikt XVI. je minuli petek v avdienco sprejel palestinskega predsednika Mahmuda Abbasa. Zasebna avdienca je bil četrti obisk predsednika palestinskih ozemelj pri Benediktu XVI. v Vatikanu. Med papeževim potovanjem po Sveti deželi junija 2009 je predsednik Abbas svetemu očetu v Betlehemu izrekel uradno dobrodošlico.

Palestinski predsednik je v Rim pripotoval na slovesnost ob stopetdeseti obletnici združitve Italije, ki so jo v prestolnici priredili minuli četrtek, na praznik Gospodovega vnebohoda.

Benedikt XVI. je s palestinskim predsednikom spregovoril o aktualnem položaju na Bližnjem in Srednjem Vzhodu. V središču dvajsetminutnega pogovora so bile težke razmere v Sveti deželi, so sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža. Sogovornika sta posebej izpostavila 'nujno potrebo' po pravični in plodoviti rešitvi izraelsko-palestinskega spora. Tovrstna rešitev mora spoštovati pravice slehernega človeka in upoštevati tudi 'upravičeno upanje palestinskega ljudstva do neodvisne države'.

Obenem je bilo poudarjeno,da bi morala Izrael in palestinska država čim prej zaživeti v miru in slogi s svojimi sosedi v okviru mednarodno priznanih meja. Pod temi pogoji bi lahko s pomočjo mednarodne skupnosti in v ozračju sodelovanja ter odprtosti ponovno zavladal mir v Sveti deželi.

Po vatikanskih navedbah je na avdienci beseda tekla tudi o nepogrešljivem prispevku kristjanov za palestinsko družbo in za Bližnji vzhod kot celoto. Oba državnika sta izrazila tudi upanje, da bi v delovnih pogovorih med Svetim sedežem in PLO prišlo do napredka glede temeljnega medsebojnega sporazuma.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh