Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeški letna rezidenca in kmetija odprti za obiskovalce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 09. 2015 / 10:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeški letna rezidenca in kmetija odprti za obiskovalce

Bio jogurt in sveža jajca morda kmalu tudi za turiste.

Papeška letna rezidenca v Castel Gandolfu in tamkajšnja kmetija odpirata vrata obiskovalcem. Od konca minulega tedna se lahko romarji in turisti vsako soboto iz Vatikana s posebnim vlakom odpeljejo v 25 kilometrov južno od Rima oddaljeni Castel Gandolfo, kjer je od 12. septembra enkrat tedensko za obiskovalce odprt velik del papeške vile, v kateri so Benedikt XVI., Janez Pavel II. in njuni predhodniki vsako poletje preživeli več tednov.

Časnikarje so iz Vatikana v letno rezidenco popeljali že minuli petek, vozovnice in vstopnice pa so za ceno 40 evrov sicer na voljo na spletni strani Vatikanskih muzejev. Cena vključuje tudi obisk muzejev in vatikanskih vrtov.

V okusu bio jogurta in svežih jajc s papeške kmetije pa bodo verjetno kmalu lahko uživali tudi turisti. To možnost je ob odprtju letne rezidence predstavil Osvaldo Gianoli, direktor papeške vile v Castel Gandolfu, kamor sodi tudi 25 hektarov veliko kmetijsko zemljišče.

Turisti izdelkov zaenkrat še ne morejo kupiti, je Gianoli časnikarjem pojasnil med vožnjo z vlakom iz Vatikana v Castel Gandolfo, vendar vsekakor razmišljajo o tej možnosti za prihodnje.

Na papeški kmetiji vse pridelujejo povsem biološko. V Dom sv. Marte in vatikansko obednico dostavljajo meso, mleko, zelenjavo, sadje in olivno olje. Zaposleni lahko izdelke kupijo tudi v vatikanski trgovini z živili. Le mleko »papeških« krav je že zdaj na voljo v nekaterih trgovinah v Castel Gandolfu.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh