Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež 11. septembra potuje v Ancono

Objava: 02. 09. 2011 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež 11. septembra potuje v Ancono

Jutri se v tem italijanskem mestu ob jadranski obali pričenja evharistični kongres, ki se bo čez teden dni zaključil s sveto mašo in obiskom svetega očeta.

Deset dni pred potovanjm v Nemčijo bo papež Benedikt XVI. obiskal italijansko mesto na obali Jadranskega morja, Ancono, kjer se jutri pričenja 25. italijanski narodni evharistični kongres.

Čez en teden, 11. septembra, se bo kongres zaključil s slovesno sveto mašo, ki jo bo daroval papež Benedikt XVI. Nadškof Ancone msgr. Edoardo Menichelli je v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da pri pripravah pospešeno sodelujejo tudi vse sosednje škofije. Pri tem je posebej izpostavil vidik mladih. Za mnoge, ki so se udeležili Svetovnega dneva mladih v Madridu, bo evharistični kongres kot nekakšen zaključek dogodka, saj bo v Anconi prisoten križ, pred katerim so molili v Madridu, kar oba dogodka pomenljivo povezuje.

Nadškof Menichelli je nato izpostavil dve temeljni sporočili, ki sta bili poudarjeni med pripravljalnimi katehezami na kongres. Prvo sporočilo je poglobitev v zakrament evharistije, kateheze pa so predstavljale razmišljanje o evharistiji kot gostiji, darovanju, občestvu in slavljenju. Drugo sporočilo je v soodnosnosti evharistije in nekaterih področij vsakdanjega življenja, kot so človeška slabotnost, čustvenost, delo, državljanstvo in tradicija.

Naslovna tema italijanskega evharističnega kongresa je 'Gospod, h komu naj gremo?' To vprašanje je za današnjega človeka nadvse pomenljivo, je dejal anconski nadškof. Sodobno človeštvo živi namreč podobno kot takrat, ko so učenci to vprašanje zastavili Jezusu. Je lačno, ima svoje strahove in probleme, med katerimi je Menichelli naštel krivičnost, vojne in terorizem. Človeštvo išče Boga, mu oporeka in ga ne razume, mnogi o njem sicer govorijo, toda v odločilnem trenutku se od njega odvrnejo. Značilno za današnje človeštvo je, da globoko hrepeni po Bogu, obenem pa ga ne sprejema v polnosti. 25. italijanski narodni evharistični kongres želi Cerkvi in človeštvu ponuditi odgovor, ki ga lahko izrečeta svojemu Odrešeniku: 'Brez Tebe smo izgubljeni.'

Na programu papeževega obiska v Anconi so poleg svete maše tudi kosilo z brezposelnimi delavci in revnimi, srečanje z družinami in duhovniki, ter srečanje z mladimi pari. Anconski nadškof je na koncu izrazil željo, naj bi vsi ti dogodki, ki so na programu kongresa, spodbudili, da bi evharistija ponovno oživila Cerkev.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh