Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. bo 4. in 5. junija 2011 obiskal Hrvaško

Objava: 01. 06. 2011 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. bo 4. in 5. junija 2011 obiskal Hrvaško

Obisk bo potekal pod geslom Skupaj v Kristusu, udeležili pa se ga bodo tudi slovenski verniki ter nekateri duhovniki in (nad)škofje.

Papež Benedikt XVI. bo 4. in 5. junija 2011 obiskal Hrvaško. Obisk bo potekal pod geslom Skupaj v Kristusu. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, se ga bodo iz Slovenije udeležili naslednji (nad)škofje: koprski pomožni škof Jurij Bizjak, novomeški škof Andrej Glavan, mariborski upokojeni nadškof Franc Kramberger, celjski škof Stanislav Lipovšek, ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres in mariborski nadškof metropolit Marjan Turnšek s spremljevalci.

V Zagreb bodo poromali tudi romarji iz župnije Ljubljana – sv. Trojica in župnije Ljubljana – Fužine. Iz ženskih redovnih skupnosti se bodo papeževega obiska udeležile Marijine sestre iz Ljubljane in sestre Marije Pomočnice z Rakovnika v Ljubljani. Na romanje bo odšlo tudi več duhovnikov in vernikov iz župnij novomeške, celjske in mariborske (nad)škofije, ki mejijo s Hrvaško.

V Zagrebu bodo novinarji Radia Ognjišče in tednika Družina.

Po prihodu na zagrebško letališče se bo papež najprej srečal s hrvaškim predsednikom Ivom Josipovićem v predsednikovem urad na Pantovčaku in predsednico hrvaške vlade Jadranko Kosor na apostolski nunciaturi. V Hrvaškem narodnem gledališču se bo srečal s predstavniki kulture, akademske skupnosti, podjetnikov, civilne družbe, politike in diplomatskega zbora ter voditelji verskih skupnosti. Ob koncu prvega dne bo prisoten na molitvenem bdenju z mladimi na osrednjem zagrebškem trgu bana Josipa Jelačića.

Osrednji dogodek pastoralnega obiska na Hrvaškem bo slovesno evharistično bogoslužje ob narodnem srečanju hrvaških katoliških družin, ki ga bo papež v nedeljo, 5. junija 2011 vodil na zagrebškem hipodromu. Po maši bo Benedikt XVI. vodil molitev Raduj se Kraljica nebeška in nagovoril vernike, v popoldanskih urah pa bo v zagrebški katedrali vodil molitev večernic skupaj s škofi, duhovniki, redovniki, redovnicami in bogoslovci ter se ustavil na grobu bl. kard. Alojzija Stepinca.

Dodatne informacije o papeževem obisku na Hrvaškem:

– v hrvaškem jeziku na http://www.papa.hr/;
– v več svetovnih jezikih na spletni strani Svetega sedeža: http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/travels/2011/index_croazia_en.htm

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh