Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. bo v jeseni obiskal rimsko sinagogo

Objava: 18. 09. 2009 / 07:00
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. bo v jeseni obiskal rimsko sinagogo

To bo prvi obisk svetega očeta na sedežu judovske skupnosti v Rimu

S sedeža rimske judovske skupnosti so včeraj sporočili, da bo papež Benedikt XVI. v jeseni z veseljem obiskal rimsko sinagogo, poročajo na vatikanskem radiu. Novico je namreč sveti oče potrdil v telegramu rimskemu rabinu Riccardu Di Segniju, ki mu ga je poslal ob judovskem novem letu ter praznikoma Yom Kippur in Sukkot.

Sveti oče v telegramu, čigar vsebino je včeraj objavila rimska judovska skupnost, najprej iskreno čestita ob praznikih, da bi bili vir skupnega svetega veselja. Na judovsko skupnost kliče obilje Božjega blagoslova in trajnega poguma v prizadevanjih za pravičnost, slogo in mir. Glavnemu rabinu Riccardu Di Segniju pa ponovno zagotavlja svoje prijateljstvo v pričakovanju obiska rimske sinagoge, med katerim bo lahko rimski judovski skupnosti izkazal svojo osebno in bližino vse Cerkve, je še zapisal sveti oče v telegramu glavnemu rabinu v Rimu.

Kot je pred časom povedal predsednik judovske skupnosti v Rimu Riccardo Pacifici, je papež že spomladi sprejel vabilo sinagoge na bregu Tibere, kmalu po spornih izjavah lefevbrovskega škofa Richarda Williamsona o holokavstu. To bo prvi obisk papeža Benedikta XVI. na sedežu judovske skupnosti v Rimu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh