Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. za 28. februar napovedal odstop

Objava: 11. 02. 2013 / 11:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. za 28. februar napovedal odstop

Papež Benedikt XVI. je med današnjim bogoslužjem presenetljivo sporočil, da bo 28. februarja odstopil.

Papež Benedikt XVI. je med današnjim bogoslužjem presenetljivo sporočil, da bo 28. februarja odstopil.

Sveti oče je svojo odločitev sporočil na današnjem konzistoriju, ki so ga sklicali glede potrditve primerov kanonizacije. V papeški službi bo ostal do 28. februarja do 20. ure, nato pa bo Petrov sedež izpraznjen in bodo sklicali konklave.

Stres: Novica izrednega pomena

Na novico se je odzval tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Anton Stres, ki je označil, da gre za novico izrednega pomena. "Papež Benedikt XVI. razodeva veliko odgovornost, s katero je vedno vodil Cerkev in ji služil. Zato je to njegovo dejanje vredno vsega spoštovanja, občudovanja in naše velike hvaležnosti za leta, ki jih je služil Cerkvi in nam vsem in tako verodostojno pričeval za Jezusa Kristusa. V tem trenutku pa je sedaj naša prva dolžnost, da okrepimo svoje molitve zanj in za Cerkev, da bo čim prej dobila novega naslednika svetega Petra, ki bo dostojno nadaljeval delo svojih dveh velikih predhodnikov Benedikta XVI. in blaženega Janeza Pavla II.," je za Radio Ognjišče povedal nadškof Anton Stres.

Naslednik znan do velike noči

Naslednik papeža bo znan do velike noči, ki bo letos 31. marca, je napovedal vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi. 85-letni papež, ki se je za odstop odločil zaradi slabega zdravja, se bo po odstopu s papeškega položaja umaknil v samostan v bližini Vatikana in se posvetil molitvi, v konklavu pa po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika ne bo imel nobene vloge. Lombardi je še dejal, da se papež za odstop ni odločil nenadoma, temveč je bila to odločitev, ki jo je pripravljal dlje časa. "Pogosto je rekel, da želi svoj čas posvetiti molitvi, premišljevanju in morda pisanju," je dejal.

Sedanji papež je bil izvoljen 19. aprila 2005. Kako smo ga ob izvolitvi predstavili bralcem Družine, preberite na povezavi http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/DAE5C74F1CE6DC4EC1256FEA0026CEEA?OpenDocument


Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh