Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež blagoslovil zvon evharističnega kongresa na Irskem

Objava: 15. 03. 2012 / 17:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež blagoslovil zvon evharističnega kongresa na Irskem

'Evharistični zvon' spominja na zvon, ki ga je sv. Patrik, evangelizator in zavetnik Irske, poklonil vsaki novi cerkvi, ki jo je posvetil na irskih tleh, da bi z zvonjenjem klical vernike k obhajanju svete maše in k evharistiji.

Sveti oče je po sredini splošni avdienci blagoslovil zvon evharističnega kongresa v Dublinu ter nanj tudi pozvonil, poroča Radio Vatikan. T.i. 'evharistični zvon' je papežu prinesla delegacija petdesetega mednarodnega evharističnega kongresa, ki ga med 10. in 17. junijem prirejajo v Dublinu na Irskem. Delegacijo so sestavljali predsednik kongresa, dublinski nadškof Diarmuid Martin, generalni tajnik Kevin Doran in nekaj ostalih članov odbora, navzoč pa je bil tudi msgr. Piero Marini, predsednik Papeškega odbora za mednarodne evharistične kongrese.

'Evharistični zvon' je od 17. marca lani romal po šestindvajsetih irskih škofijah, nanj pa je pozvonilo več kot milijon vernikov. Zvon je eden od simbolov petdesetega mednarodnega evharističnega kongresa v irski prestolnici, ki bo potekal na temo ‘Evharistija: občestvo s Kristusom in med nami’. 'Evharistični zvon' spominja na zvon, ki ga je sv. Patrik, evangelizator in zavetnik Irske, poklonil vsaki novi cerkvi, ki jo je posvetil na irskih tleh, da bi z zvonjenjem klical vernike k obhajanju svete maše in k evharistiji. Z 'evharističnim zvonom' so zvonili tudi pri sveti maši, ki jo je ta teden v vatikanski baziliki sv. Petra daroval nadškof Piero Marini. Ob koncu tedna bodo zvon prenesli v irski kolegij sv. Izidorja v Rimu, kjer bodo v nedeljo, 17. marca, darovali slovesno sveto mašo ob prazniku sv. Patrika.

O zvonu evharističnega kongresa je za Radio Vatikan spregovoril dublinski nadškof Diarmuid Martin, ki je dejal, da so z zvonjenjem ljudje povabljeni priti skupaj, pustiti za trenutek vsakodnevno življenje in se zbrati v molitvi. To bi po nadškofovih besedah moral predstavljati tudi evharistični kongres na Irskem: ljudi poklicati k duhovni obnovi in obnovi irske Cerkve. Nadškof Martin je tudi dejal, da je zvon med svojim romanjem obiskal številne šole, otroke, župnije, domove za ostarele, začenši pred letom dni, na praznik sv. Patrika. Spomnil je, da je bilo pred dvema letoma izdano papeževo pismo irskim katoličanom, ter dodal, da oba procesa obnove potekata skupaj: obnova znotraj Cerkve in priprave na evharistični kongres. Po mnenju dublinskega nadškofa kongres namreč ni dogodek, ki se bo pričel 10. in končal 17. junija, ampak je obdobje obnove, ki se je že začelo in se bo na Irskem nadaljevalo tudi po kongresu.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh