Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo 20. oktobra podelil Ratzingerjevo nagrado

Objava: 28. 09. 2012 / 06:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo 20. oktobra podelil Ratzingerjevo nagrado

Imena letošnjih dobitnikov bodo objavljena danes, v lanskem letu pa so nagrado prejeli avstrijski, italijanski in španski teolog.

Papež Benedikt XVI. bo 20. oktobra podelil letošnjo Ratzingerjevo nagrado za izredne znanstvene dosežke na področju teologije. Dobitniki nagrade, ki velja za ‘teološko Nobelovo nagrado’, naj bi bili znani danes, so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.

Nagrada v skupni vrednosti 50.000 evrov je bila prvič podeljena junija lani, pobudnik za podeljevanje pa je leta 2010 ustanovljeni ‘Vatikanski sklad Josepha Ratzingerja – Benedikta XVI.’.

Prvi prejemniki nagrade so bili opat cistercijanskega samostana Sveti križ na Spodnjem Avstrijskem, enainpetdesetletni Maximilian Heim, italijanski cerkveni zgodovinar, šestinosemdesetletni Manlio Simonetti, in španski teolog, sedeminsedemdesetletni Olegario Gonzalez de Cardedal. Po besedah italijanskega kardinala Camilla Ruinija naj bi se nagrada v prihodnosti razvila v ‘nekakšno Nobelovo nagrado za teologijo’. Kardinal Ruini vodi znanstveni svet pri omenjenjem skladu.

Italijanski mediji že več tednov ugibajo o morebitnih dobitnikih. Vatikanski časnikar Sandro Magister je tako na svojem blogu kot letošnja prejemnika navedel francoskega filozofa Rémija Braguea ter ameriškega jezuita in cerkvenega zgodovinarja Briana E. Daleya.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh