Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo na Martinovo sprejel evropske katoliške prostovoljce

Objava: 10. 11. 2011 / 10:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo na Martinovo sprejel evropske katoliške prostovoljce

Leto 2011 je razglašeno za evropsko leto prostovoljstva.

Papež Benedikt XVI. bo jutri v avdienco sprejel okoli stopetdeset predstavnikov katoliških prostovoljnih ustanov, ki danes in jutri zasedajo v Vatikanu. Na srečanju so se zbrali predstavniki narodnih in mednarodnih organizacij, kot so denimo Karitas, Vincencijanska družba, pa tudi združenja katoliških skavtov. Srečanje z naslovom 'Papež in evropski katoliški prostovoljci' ob letu prostovoljstva prireja Papeški svet Cor Unum, iz Slovenije pa se ga bo udeležil mariborski nadškof Marjan Turnšek.

Številni mladi katoličani pogosto pomagajo na prizoriščih naravnih katastrof in si prizadevajo v skupnem boju proti revščini, je ob predstavitvi srečanja povedal predsednik omenjenega sveta, kardinal Robert Sarah. Ta pripravljenost na pomoč je po kardinalovih besedah 'izraz človečnosti'.

Po navedbah Radia Vatikan bo srečanje priložnost, da se v ospredje postavi pomembna vloga prostovoljstva v pastoralni dejavnosti, govora pa bo tudi o pogostem prepletanju prostovoljnega dela z državnimi in javnimi ustanovami.

Tema dvodnevnega zasedanja naj bi bilo črpanje osebne motivacije prostovoljcev iz njihove krščanske vere. Benedikt XVI. se bo po navedbah sveta Cor Unum s prostovoljci na lastno željo sestal prav na god sv. Martina, ki z darovanjem svojega plašča velja za vzor dejavne ljubezni do bližnjega.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh