Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo nagovoril podnebni vrh v Dubaju

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 10. 11. 2023 / 13:15
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2023 / 15:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež bo nagovoril podnebni vrh v Dubaju
Paviljon Svetega sedeža v Dubaju. FOTO: Vatican Media

Papež bo nagovoril podnebni vrh v Dubaju

Papež Frančišek bo od 1. do 3. decembra odpotoval v Združene arabske emirate, kjer se bo udeležil konference Združenih narodov o podnebnih spremembah, nagovoril zbrane udeležence, sodeloval na zasebnih dvostranskih srečanjih in slovesno odprl »Paviljon vere« na razstavišču Expo City v Dubaju, so včeraj sporočili iz Vatikana.

Glede na uradni program papeževega obiska v Dubaju od 1. do 3. decembra je ta predviden ob robu konference držav podpisnic Okvirne konvencije Združenih narodov o podnebnih spremembah (COP28), poroča spletni portal Vatican News. Sveti oče bo v Združene arabske emirate odpotoval v petek, 1. decembra, ob 11.30 dopoldne z mednarodnega rimskega letališča Fiumicino. Predvidoma okoli 20. ure in 25 minut bo pristal na mednarodnem letališču World Central v Dubaju, kjer je predvidena pozdravna slovesnost.

»Paviljon vere« bo gostil Muslimanski svet starešin v sodelovanju z različnimi partnerji, njegov namen pa je svetu posredovati sporočilo miru.

Govor na konferenci COP28

Osrednji del obiska bo v soboto, 2. decembra, ko bo papež Frančišek nagovoril udeležence vrha COP28 v Expo Cityju, predvidoma ob 10. uri. Po nagovoru se bo udeležil vrste zasebnih dvostranskih srečanj.

Dubaj. FOTO: Vatican Media

Odprtje »Paviljona vere«

V nedeljo, 3. decembra, bo papež ob 9. uri slovesno odprl »Paviljon vere« in ob tej priložnosti izrekel tudi nekaj pozdravnih besed.

»Paviljon vere« bo gostil Muslimanski svet starešin v sodelovanju s predsedstvom COP28, Programom Združenih narodov za okolje (UNEP), Svetim sedežem in koalicijo verskih partnerjev. Njegov namen je svetu posredovati sporočilo miru. Paviljon ima šest glavnih ciljev: navdihniti moč verstev in verskih voditeljev kot akterjev sprememb na področju podnebnih ukrepov, izpostaviti konkretne ukrepe verskih ustanov in skupnosti za omejitev podnebnih sprememb z merljivimi kazalniki in mehanizmom spremljanja, spodbujati globalno sodelovanje verskih voditeljev, ki si skupaj prizadevajo za podnebne ukrepe, spodbujati verske voditelje, da bi sodelovali v političnem dialogu in navdihovali podnebne ambicije političnih delegacij, doseči zgodovinsko usklajenost pri pozivu k podnebnim ukrepom ter poenotiti in čim bolj povečati skupno delovanje verskih akterjev, navzočih na COP28.  

Ob 10.15 bo papež odpotoval na mednarodno letališče v Dubaju in po uradnem slovesu poletel proti Rimu.

Kupi v trgovini

149 - Hvaljen, moj Gospod (tv)
Cerkveni dokumenti
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh