Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo nagovoril skupščino ZN v New Yorku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 03. 2015 / 11:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež bo nagovoril skupščino ZN v New Yorku

Papež bo nagovoril skupščino ZN v New Yorku

Ban Ki-moon Frančišku že zdaj izreka prisrčno dobrodošlico.

Papež Frančišek bo med obiskom v Združenih državah Amerike v letošnjem septembru nagovoril tudi skupščino Združenih narodov v New Yorku. Glavni tajnik organizacije Ban Ki-moon je včeraj uradno potrdil obisk voditelja katoliške Cerkve v Stekleni palači 25. septembra. Papež se bo na sedežu svetovne organizacije na pogovorih sestal z glavnim tajnikom in s predsednikom skupščine. Predvideno je tudi srečanje s sodelavci Združenih narodov.



Papežev obisk bo pomemben del »zgodovinskega leta« 2015, v katerem Združeni narodi obhajajo 70-letnico obstoja, je poudaril Ban Ki-moon. Prepričan je, da bo obisk svetega očeta spodbudil tudi svetovno skupnost, da bo še okrepila svoja prizadevanja za večjo družbeno pravičnost, strpnost in razumevanje v prid človekovemu dostojanstvu med vsemi narodi sveta.

Skupščine ZN v New Yorku se vsako leto udeležijo številni državni in vladni voditelji. Letos bo zasedala med 22. in 27. septembrom. Udeležence skupščine je leta 1965 kot prvi papež nagovoril Pavel VI., enako sta kasneje za njim storila še Janez Pavel II. (leta 1979 in 1995) ter Benedikt XVI. (leta 2008).

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh