Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo ob svetovnem dnevu revnih obiskal Assisi

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 17. 10. 2021 / 04:45
Oznake: Cerkev, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2021 / 18:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež bo ob svetovnem dnevu revnih obiskal Assisi
Giotto: Sv. Frančišek daje revežu svoj plašč FOTO: Vatican Media

Papež bo ob svetovnem dnevu revnih obiskal Assisi

Papež Frančišek bo v petek, 12. novembra, obiskal Assisi in se pred svetovnim dnevom revnih srečal s tamkajšnjimi pomoči potrebnimi osebami.

Svetovni dan revnih bomo že peto leto zapored obhajali v nedeljo, 14. novembra 2021, na temo »Uboge imate vedno med seboj« (Mr 14,7). Papež bo letos dva dni prej, v petek, 12. novembra, obiskal Assisi in se zasebno srečal s skupino 500 oseb, ki živijo v revščini in prihajajo iz različnih delov Evrope. Srečanje zasebne narave bodo priredili v baziliki Svete Marije Angelske, odvijalo pa se bo v duhu molitve in medsebojnega poslušanja, kot so po navedbah Radia Vatikan sporočili s Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije.

Svetovni dan revnih je leta 2016 razglasil papež Frančišek.

Asiški škof Domenico Sorrentino je ob tem izrazil veliko veselje, da papež znova prihaja v Assisi. Doslej je bil ob različnih priložnostih v Frančiškovem mestu že štirikrat: prvič 4. oktobra 2013, 4. avgusta 2016 ob osemstoletnici porcijunkulskega odpustka, 20. septembra istega leta ob svetovnem dnevu molitve za mir in 3. oktobra 2020 ob podpisu okrožnice Vsi smo bratje.

 Bazilika Marije Angelske v Assisiju, kjer se bo papež 12. novembra srečal z ubogimi FOTO: Vatican Media 

Svetovni dan revnih je leta 2016 razglasil papež Frančišek. Vsako leto ga obhajamo v mesecu novembru, na drugo nedeljo pred začetkom adventa. Vatikan je papeževo poslanico ob letošnjem svetovnem dnevu revnih objavil v mesecu juniju.

Kupi v trgovini

Vsi smo bratje – Fratelli tutti
Cerkveni dokumenti
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh