Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo Obamo sprejel 10. julija

Objava: 26. 06. 2009 / 09:10
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo Obamo sprejel 10. julija

Ob vrhu G-8 tudi srečanje svetega očeta s predsednikoma vlad Japonske in Kanade

Papež Benedikt XVI. bo 10. julija letos v Vatikanu sprejel ameriškega predsednika Baracka Obamo. Novico so minuli četrtek potrdili iz Bele hiše. Pogovor naj bi tekel o različnih temah, med drugim tudi o skupnem prepričanju o dostojanstvu vsakega posameznika, je povedal tiskovni predstavnik ameriškega predsednika Robin Gibbs.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je pred tem pojasnil, da je sveti oče pripravljen na srečanje z ameriškim predsednikom 10. julija. Ob vrhu gospodarsko najrazvitejših držav sveta G-8 pa se želi Benedikt XVI. sestati tudi s predsednikoma vlad Japonske in Kanade. Japonski ministrski predsednik Taro Aso je prvi katoličan na tem položaju, srečanje z njim pa je predvideno 7. julija. 9. julija naj bi se papež sestal s kanadskim predsednikom vlade Stephenom Harperjem.

Vrh G-8 bo potekal od 8. do 10. julija v italijanski L’Aquili, prestolnici pokrajine Abruzzi, ki jo je aprila letos prizadel rušilni potres. Predstavniki gospodarsko najrazvitejših držav sveta se bodo sestali v šoli za podoficirje Guardia di Finanza. Na dvorišču te šole je na letošnji veliki petek l’aquilski nadškof Giuseppe Molinari daroval mašo zadušnico za vse žrtve potresa, za kar je Vatikanska kongregacija za bogoslužje izdala posebno dovoljenje. Za simbol srečanja predstavnikov skupine G-8 je izbran kip Marije, ki so ga izkopali iz ruševin baročne župnijske cerkve v mestecu Onna blizu L’Aquile.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh