Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo osebno odprl nov vatikanski spletni portal

Objava: 28. 06. 2011 / 08:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo osebno odprl nov vatikanski spletni portal

Jutri prične delovati 'www.news.va'.

S klikom miške na prenosnem računalniku bo papež Benedikt XVI. danes popoldan odprl nov vatikanski spletni portal, je včeraj sporočil Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja, nadškof Claudio Maria Celli. Kot je poročal Radio Vatikan, so namreč na vatikanskem Tiskovnem uradu včeraj dopoldne predstavili projekt www.news.va, ki bo za širšo javnost pričel delovati na jutrišnji praznik sv. Petra in Pavla.

Benedikt XVI. je 'medijski papež', ki želi biti navzoč tam, kjer so ljudje, je nadškof Celli dejal na tiskovni konferenci ob predstavitvi novega spletnega portala. Z www.news.va se sicer ne pričenja nikakršno novo obdobje, vendar nova spletna stran predstavlja 'novo razsežnost' medijskih dejavnosti Svetega sedeža.

Kot je pojasnil nadškof Celli, bo novi informacijski portal vseboval glavne novice, posredovane javnosti preko drugih vatikanskih medijev, med drugim predvsem članke in video posnetke o dejavnostih svetega očeta, dikasterijev in Rimske kurije, pa tudi o pomembnejših mednarodnih dogodkih ali razmerah, ki zadevajo posamezne Cerkve. Do sedaj obstoječe spletne strani vatikanskih medijev bodo delovale še naprej, prav tako tudi vatikanska uradna spletna stran www.vatican.va, katere poslanstvo je predvsem posredovati nauk, podan v cerkvenih dokumentih.

Po besedah nadškofa Cellija gre pri tokratnem projektu za pomembno pobudo v spoštovanja vredni zgodovini vatikanskih sredstev družbenega obveščanja, med katere sodijo časopis L'Osservatore Romano, Radio Vatikan, Vatikanska informacijska služba (VIS), Agencija Fides, Tiskovni urad in Vatikanski televizijski center (CTV). Ta pobuda pa med drugim predstavlja tudi izraz zvestobe in predanosti svetemu očetu ob šestdeseti obletnici njegovega duhovniškega posvečenja.

Novice na spletnem naslovu www.news.va bodo sprva objavljene v angleškem in italijanskem jeziku, po koncu poletja pa se bo ponudba najverjetneje razširila še na španski jezik, je pojasnil nadškof Celli. V Vatikanu imajo tudi načrte, da bi novi portal nekoč ponujal gradivo še v francoskem, portugalskem in nemškem jeziku.

Foto: Catholic Sensibility

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh