Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo sprejel vodilne verske osebnosti iz Izraela

Objava: 09. 11. 2011 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo sprejel vodilne verske osebnosti iz Izraela

Jutri v Vatikan pripotujejo latinski patriarh Twal, veliki rabin Metzger in predsednik izraelske konference imamov šejk Kiwan.

Papež Benedikt XVI. bo jutri v Vatikanu sprejel delegacijo vodilnih verskih osebnosti iz Svete dežele. Med člani delegacije 'Sveta poglavarjev verskih skupnosti v Izraelu' bodo latinski patriarh Fouad Twal, izraelski veliki rabin Yonah Metzger, predsednik izraelske konference imamov šejk Mohamed Kiwan in poglavar druzijske skupnosti v Izraelu, šejk Moufak Tarif.

Kot so sporočili s tiskovnega predstavništva izraelskega veleposlaništva pri Svetem sedežu, naj bi srečanje papeža z izraelsko delegacijo poudarilo pozitiven odnos Svetega sedeža in Izraela do medverskega dialoga. Cilj srečanja je usklajevanje pobud za mirno sožitje številnih verskih skupnosti v Izraelu.

Izraelska delegacija se bo sestala tudi s prefektom vatikanske Kongregacije za Vzhodne Cerkve, kardinalom Leonardom Sandrijem, s predsednikom Papeškega sveta za spodbujanje edinosti med kristjani, kardinalom Kurtom Kochom, pa tudi z visokim predstavnikom Papeškega sveta za medverski dialog.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh