Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo v Assisi potoval s hitrim vlakom

Objava: 14. 10. 2011 / 12:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo v Assisi potoval s hitrim vlakom

27. oktobra letos bodo na krovu bodo tudi gostje svetovnega molitvenega srečanja.

Papež Benedikt XVI. bo 27. oktobra letos s hitrim vlakom italijanskih železnic odpotoval na svetovno molitveno srečanje za mir v Assisi. Kot je poročal vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano', je vlak minuli torek z vatikanske železniške postaje odpeljal na poskusno vožnjo proti Assisiju in nazaj.

Po navedbah časnika bo papež v okoli stotrideset kilometrov severno od Rima oddaljeno mesto v Umbriji potoval z najnovejšim modelom hitrega vlaka ETR 600, ki so ga v Italiji poimenovali'Srebrna puščica'. Benedikt XVI. je na ta dan na srečanje v Assisi povabil vse vodilne predstavnike svetovnih verstev. Tudi gostje bodo v Assisi potovali z vlakom, poleg njih pa bodo na vlaku tudi vlakovodja, strojnik, dva odgovorna in sedem asistentov italijanske železniške družbe Trenitalia. Na doslej zadnje svetovno molitveno srečanje za mir leta 2002 je tudi nekdanji papež Janez Pavel II. v Assisi potoval z italijansko železnico.

Kot je še poročal 'L'Osservatore Romano', bo vlak sestavljalo sedem vagonov, dva vagona prvega in pet vagonov drugega razreda. Sveti oče bo med potovanjem v drugem vagonu po vrsti. Pot bo predvidoma trajala eno uro in petdeset minut, saj bo vlak v bližini postaj v mestih Terni, Spoleto in Foligno upočasnil hitrost. Ker Vatikan nima lastnega zračnega električnega omrežja, bo 'papežev' vlak iz Vatikana odpeljal s pomočjo dizelske lokomotive. Ta bo vlak odpeljala do bližnje postaje sv. Petra, kjer se bo lahko priključil na italijansko električno omrežje. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, bo čast, da bo lahko dal znak za odhod, pripadla vatikanskemu postajnemu načelniku, Giovanniju Amiciju.

Na fotografiji: železniška postaja v Vatikanu

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh