Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo velikonočni teden preživel v Castelgandolfu

Objava: 22. 04. 2011 / 06:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo velikonočni teden preživel v Castelgandolfu

Po naporih prazničnih dni zaslužen počitek za svetega očeta.

Papež Benedikt XVI. se bo po slovesnostih velikega tedna in velike noči odpravil na večdnevne počitnice v svojo letno rezidenco v Castelgandolfu. V nedeljo popoldan, nekaj ur po slovesni vstajenjski sveti maši in po podelitvi blagoslova ‘mestu in svetu’ bo s helikopterjem poletel proti kraju v Albanskem gričevju, okoli trideset kilometrov južno od Rima. Tam si bo sveti oče odpočil po naporih prazničnih dni, v Rim pa se bo vrnil pred slovesno razglasitvijo svojega predhodnika papeža Janeza Pavla II. za blaženega, ki bo 1. maja letos.

Benedikt XVI. naj bi na velikonočni ponedeljek z verniki z vsega sveta, zbranimi v Castelgandolfu, na dvorišču svoje letne rezidence molil opoldansko molitev. V sredo po veliki noči se bo za nekaj ur vrnil v Rim, kjer bo opravil tradicionalno splošno avdienco.

Čas med cvetno nedeljo in veliko nočjo predstavlja vrhunec cerkvenega leta. Papež v teh dneh v Vatikanu in Rimu vodi sedem velikih slovesnosti, vsaka izmed njih pa traja najmanj dve uri. Tudi v preteklih letih se je Benedikt XVI. – kot tudi njegovi predhodniki – po velikonočnih slovesnostih za nekaj dni že večkrat odpravil v Castelgandolfo.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh