Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Bog vedno sliši naše prošnje, njegov čas ni naš čas

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 05. 2021 / 11:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2021 / 16:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: Bog vedno sliši naše prošnje, njegov čas ni naš čas

Papež: Bog vedno sliši naše prošnje, njegov čas ni naš čas

Po avdienci na Dvorišču sv. Damaza srečanje s preživelo iz Auschwitza.

Splošna avdienca na Dvorišču sv. Damaza FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je vernike pozval k ponižnosti in potrpežljivosti v molitvi. Na Boga ne smemo gledati kot na služabnika, ki je pristojen za izpolnjevanje naših želja, je sveti oče v nadaljevanju vrste katehez o molitvi dejal med današnjo splošno avdienco na Dvorišču sv. Damaza ob Apostolski palači v Vatikanu.

Celo pri molitvi z najbolj častnimi motivi, recimo za bolne ali za mir v svetu, je bolje, da stvari prepustimo Bogu. Navsezadnje ne gre za izpolnjevanje našega, temveč Božjega načrta, je poudaril papež in dodal: »V molitvi je Bog tisti, ki mora spreobrniti nas, nismo mi tisti, ki moramo spreobrniti Boga.« Čas Boga pa ni naš čas.

Kljub temu ostaja vprašanje, zakaj številne molitve ne prinesejo željenega uspeha. Pogosto je vzrok v tem, da smo verniki preveč nepotrpežljivi. »Še naprej imejte vero, kajti vera je tista, ki podpira molitev,« tako sveti oče. Kajti »Gospod je tam. Zadnji dan On vse reši«.


FOTO: Vatican Media

Srečanje s preživelo iz Auschwitza

Po koncu avdience se je papež srečal s preživelo iz koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau. Podobe na velikih vatikanskih zaslonih so prikazovale svetega očeta v pogovoru z ženo, ki mu je kazala tetovažo na levi roki – številko taboriščnice, ki jo je prejela v Auschwitzu. Papež je poljubil tetovirano roko, žena pa ga je nato prisrčno objela.

Kot je po srečanju pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni, je šlo za Lidio Maksymowicz, ki je bila decembra 1943, tik pred svojim tretjim rojstnim dnem, odpeljana v otroški del koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau. Tam je bila med drugim tudi žrtev poskusov esesovskega zdravnika Josefa Mengeleja.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh