Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ceni Scalfarova prizadevanja za krščanske vrednote v Italiji

Objava: 31. 01. 2012 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež ceni Scalfarova prizadevanja za krščanske vrednote v Italiji

Benedikt XVI. je izrazil iskreno sožalje ob smrti nekdanjega italijanskega predsednika Oscarja Luigija Scalfara.

Papst Benedikt XVI. je nekdanjega italijanskega predsednika Oscarja Luigija Scalfara označil kot ‘pomembnega katoliškega državnika’ in ‘poštenega uradnika’. Scalfaro, ki je bil v času svojega predsednikovanja v devetdesetih letih prejšnjega stoletja tesno povezan s papežem Janezom Pavlom II., je umrl minulo nedeljo v Rimu v starosti triindevetdeset let. Pokopan je bil včeraj v italijanski prestolnici.

Krščansko-demokratski politik si je pogosto prizadeval za skupno dobro in krščanske vrednote, ki so del zgodovinskega in družbenega izročila Italije, je zapisano v papeževem sožalnem telegramu družini pokojnega, ki so ga včeraj objavili v Vatikanu. Njegova smrt pomeni veliko izgubo za celoten italijanski narod.

Scalfaro je bil predsednik Italije med leti 1992 in 1999. Posebej dejaven je bil v boju proti organiziranemu kriminalu. V času njegovega predsednikovanja je leta 1993 zašla v krizo in kasneje razpadla katoliška ljudska stranka Democrazia Cristiana.

Poleg papeževe sožalne brzojavke je sedanjemu predsedniku Napolitanu telegram poslal tudi vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh