Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež daroval 500 kg živil revnim družinam

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 03. 2015 / 07:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež daroval 500 kg živil revnim družinam

Papež daroval 500 kg živil revnim družinam

Nadškof Krajewski je za dostavo hrane osebno poskrbel .

Papež Frančišek je daroval 500 kg živil za socialno ustanovo v rimski četrti Tor Bella Monaca, so minuli teden sporočili iz Vatikana. Dar vatikanske ustanove za apostolske nabirke naj bi bil v pomoč družinam v stiski, so pojasnili. Za dostavo svežih paradižnikov, sira, zelenjave v pločevinkah, kosmičev in marmelade je v soboto osebno poskrbel vodja omenjene ustanove, nadškof Konrad Krajewski.



Razdelitev živil usklajuje in nadzira krajevna socialna ustanova »Medicina Solidale« (Solidarna medicina). Njena direktorica, Lucia Ercoli, se je papeževega dejanja izredno razveselila. »Papež ni pozabil na nas. Le deset dni po tem, ko nas je obiskal, je želel vsem tistim, ki so v težavah, dati znamenje svoje bližine«, so njene besede navedli pri Radiu Vatikan.

Papež Frančišek je rimsko župnijo Svete Marije Odrešenikove Matere v četrti s številnimi novogradnjami Tor Bella Monaca obiskal 8. marca letos. Med obiskom se je srečal z bolnimi in ubogimi, pa tudi s tamkajšnjimi otroki. Sklep obiska je predstavljalo slovesno bogoslužje v župnijski cerkvi. Četrt na jugovzhodu Rima velja za socialno žarišče, saj je močno zaznamovana z brezposelnostjo in uličnimi kriminalom.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh